Film

Stari, rad te imam

Irena Knez
24. 4. 2009, 01.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Stari, rad te imam je malo drugačen poročni film. Paul Rudd in Jason Segel igrata nova najboljša prijatelja v komediji o moških, ki preprosto nočejo odrasti.

Po komediji Vojna med nevestama prihaja zdaj v kinematografe malo drugačen poročni film. Tokrat izjemoma ne gre za skorajšnja mladoporočenca ali nevesto, temveč predvsem za ženinove konflikte.

 

Paul Rudd in Jason Segel igrata nova najboljša prijatelja v komediji o moških, ki preprosto nočejo odrasti in se namesto tega vedejo kot otroci. Vse je začinjeno s kopico moralno dvoumnih šal, ščepcem ženske nežnosti, bodicami za odrasle in nekaj odtrganimi stranskimi liki. To se v prvem trenutku sliši kot recept za uspešne komedije Judda Apatowa (40-letni devičnik, Napumpana), vendar je imel tokrat prste vmes John Hamburg, ki je napisal scenarije za uspešne komedije, kot so Zoolander, Njeni tastari in Njegovi tastari, v režijskem projektu In prišla je Polly z Benom Stillerjem in Jennifer Aniston pa je lahko pokazal svoj smisel za humor.

 

BREZ PRIJATELJA
Uspešen posrednik za nepremičnine Peter Klaven (Paul Rudd) si zagotovi dober posel, lepa Zooey (Rashida Jones) pa ravno privoli, da postane njegova žena. Med načrtovanjem poroke se Petru posveti, da sploh nima najboljšega prijatelja, ki bi ga lahko izbral za poročno pričo. Ko že skoraj obupa, mu pot prekriža veseljak in lenuh Sydney Fife (Jason Segel). Po prvih plahih poskusih spoznavanja Peter verjame, da je našel pravega prijatelja. Razumeta se celo tako sijajno, da njuno prijateljstvo ogroža Petrovo poroko.

 

PESTRA DRUŠČINA
Čeprav sta v središču dogajanja Rudd in Segel, ostaja dovolj prostora še za nekaj zelo zabavnih stranskih likov. Odličen je J. K. Simmons (Preberi in zažgi, Spiderman), ki rad trobenta o prijateljstvu s homoseksualnim sinom. Za vedrino poskrbijo tudi Jon Favreau in Jaime Pressly (Živi ali mrtvi) kot zakonca, ki se ves čas prepirata, in Rob Huebel kot tečen posrednik za nepremičnine. Rashida Jones, znana iz ameriške različice serije Pisarna, v prvi veliki filmski vlogi izžareva veliko očarljivosti.