Zdravje

Hranilne nege obraza za hladne dni

MATEJA GORNIK / revija Bodi zdrava
16. 11. 2023, 17.00
Deli članek:

Ko iz toplih poletnih mesecev prehajamo v hladno jesen in zimo, je pomembno, da prilagodimo nego kože in s tem ohranimo njeno vitalnost in mladosten sijaj. Hladnejše vreme, vlaga v zraku in ogrevanje v prostorih lahko koži povzročijo veliko nelagodja. Zato je jesen idealen čas, da ji privoščite posebno nego. Nega s kisikom, hialuronsko kislino, vitaminom C in retinolom omogoča zdrav, mladosten in osvežen videz kože.

Shutterstock
Prilagodite nego kože.

NEGA OBRAZA S KISIKOM:

OSVEŽENA IN MLADOSTNAKOŽA

Nega obraza s kisikom poskrbi za globinsko razstrupljanje in je prava izbira za vse, ki živite v urbanem okolju, kjer ste izpostavljeni smogu in nečistemu zraku. Kisik je osnovna sestavina, ki jo potrebujemo za preživetje, prav tako pa je ključna za ohranjanje zdrave in mladostne kože. V zadnjih letih je postala nega obraza s kisikom izjemno priljubljena med ljudmi, ki želijo izboljšati teksturo kože, zmanjšati gube ter doseči bolj zdrav in sijoč videz.

Za kakšno kožo je primerna nega obraza s kisikom

Nega kože s kisikom je priporočljiva predvsem za tip kože, ki je izgubila sijaj, je izsušena, utrujena ali poškodovana zaradi onesnaženega okolja. Pomaga jo obnoviti in ji povrne vitalnost. Kisikova terapija je tudi primerna za mastno kožo, saj pomaga uravnotežiti maščobo v koži.

Kako deluje nega obraza s kisikom

Nega obraza s kisikom vključuje uporabo posebne naprave, ki na kožo nanese čisti kisik skupaj s hranili in antioksidanti. Kisik sprosti strupene snovi iz kože, spodbuja rast novih celic in povečuje cirkulacijo. Rezultat je obnovljena, sveža in sijoča koža.

Promo foto
Nega s kisikom

Prednosti nege obraza s kisikom

· Pomlajen videz: s postopkom se zmanjšajo gube, linije in drugi znaki staranja kože.

· Sijoča polt: s pomočjo kisika je koža osvežena in dobi naraven sijaj.

· Izboljšana tekstura kože: nepravilnosti, akne in pigmentni madeži postanejo manj vidni.

· Zmanjšanje vnetij: kisik zmanjša rdečico in vnetja na koži.

Nega obraza s kisikom je postala odličen način za oživitev kože in dosego bolj mladostnega videza. Ta postopek pomaga izboljšati teksturo kože, zmanjšati znake staranja in izboljšati naravni sijaj kože. Nega obraza s kisikom je način za obnovitev in revitalizacijo kože ter prava pot do bolj zdrave, mladostne in čudovite polti. S pravilno nego obraza s kisikom lahko ponovno oživite svojo kožo in se počutite samozavestnejše.

NEGA OBRAZA S HIALURONSKO KISLINO:
POT DO SVEŽEGA IN MLADOSTNEGA VIDEZA

Hialuronska kislina je postala ključna sestavina številnih sodobnih lepotnih postopkov. Ta naravna snov, ki je v človeškem telesu in ima sposobnost ohranjanja vlage, je postala znana po svojem izjemnem vplivu na kožo. Nega obraza s hialuronsko kislino je priljubljena zaradi svoje sposobnosti, da vlaži, gladi in osveži kožo, kar lahko pripomore k mlajšemu videzu.

S hialuronsko nego obraza strokovnjaki globinsko navlažijo kožo, ji povrnejo prožnost, zmanjšajo občutek zatezanja in izboljšajo njeno teksturo.

Promo foto
NEGA OBRAZA S HIALURONSKO KISLINO

Kaj je hialuronska kislina

Hialuronska kislina je polisaharid, ki je naravno v človeški koži, očeh in sklepih. Njena glavna vloga je ohranjati raven vlage v tkivih. S staranjem se raven hialuronske kisline v koži zmanjšuje, kar vodi v izgubo polnosti, nastanek gubic in povečano suhost kože. Uporaba hialuronske kisline v negi kože pomaga nadomestiti to pomanjkljivost in ohranjati kožo svežo in mladostno.

Za kakšno kožo je primerna nega obraza s hialuronsko kislino

Ta nega je primerna za vse tipe kože, saj hialuronska kislina zagotavlja intenzivno vlaženje, kar je ključno za zdravo in mladostno kožo. Hialuronska kislina lahko pomaga izboljšati teksturo kože in zmanjšati fine linije ter gube. Posebej koristna je za suho kožo, saj pripomore k ohranjanju vlage v koži.

Prednosti nege obraza s hialuronsko kislino

· Globinsko vlaženje: hialuronska kislina lahko zadrži velike količine vlage, kar pripomore k temu, da se koža navlaži od znotraj. To zmanjšuje izsušenost kože in izboljšuje njeno teksturo.

· Pomlajevanje in glajenje gubic: aplikacija hialuronske kisline lahko zmanjša videz gubic in drobnih linij. Koža postane bolj čvrsta in gladka.

· Povečanje volumna: hialuronska kislina lahko poveča polnost kože, kar je koristno pri zapolnjevanju gubic in izboljšanju obraznih potez.

· Bistvena sestavina v boju proti znakom staranja: številne kreme proti staranju, serumi in tretmaji vsebujejo hialuronsko kislino zaradi njenega dokazanega učinka pri upočasnitvi procesa staranja.

Nega obraza s hialuronsko kislino je odličen način za ohranjanje mladostnega videza kože. Sposobnost te naravne snovi, da ohranja vlago in izboljša elastičnost, je zelo cenjena med tistimi, ki si želijo svežega in sijočega videza. S pravilno uporabo izdelkov z vsebnostjo hialuronske kisline lahko dosežete opazne izboljšave in koži povrnete sijaj.

NEGA OBRAZA Z VITAMINOM C:
SIJOČA IN ZDRAVA KOŽA

Vitamin C, znan tudi kot askorbinska kislina, je eden izmed najbolj cenjenih vitaminov v svetu lepote. Ta močni antioksidant je znan ne samo po svoji sposobnosti izboljšanja zdravja, ampak tudi po svojem izjemnem vplivu na kožo. Nega obraza z vitaminom C postaja vse bolj priljubljena zaradi številnih koristi, vključno s svetlejšo, sijočo in enakomernejšo poltjo.

Nega obraza z vitaminom C pospeši obnovo kože, izenači ten in ji daje sijoč videz. Antioksidativni učinek vitamina pospešuje obnovo kože in s povrhnjice nežno odstranjuje odmrlo kožo. Za še več mehkobe in zdravega sijaja.

Za kakšno kožo je primerna nega obraza z vitaminom C

Vitamin C je odličen antioksidant, zato je ta nega primerna za vse tipe kože, še posebej za tisto, ki je zelo izpostavljena soncu. Pomaga izboljšati polt, zmanjšati pigmentne madeže in spodbujati proizvodnjo kolagena. Prav tako je koristna za občutljivo kožo, saj ima pomirjujoče lastnosti.

Kako na kožo deluje vitamin C

Vitamin C ima ključno vlogo v proizvodnji kolagena, beljakovine, ki skrbi za čvrsto in mladostno kožo. Poleg tega je izjemno učinkovit v boju proti prostim radikalom, ki povzročajo staranje kože. Vitamin C tudi pomaga zmanjšati vidnost gubic, pospešuje celjenje kože in izboljšuje njeno sposobnost ohranjanja vlage. S svojim protivnetnim učinkom pomaga pri zmanjšanju rdečice in nepravilnosti na koži.

Promo foto
Nega obraza z vitaminom C

Prednosti nege obraza z vitaminom C

· Učinki proti staranju: uporaba izdelkov z vitaminom C zmanjša gubice in poveča proizvodnjo kolagena za čvrsto kožo.

· Izboljšana tekstura kože: koža postane bolj gladka, neenakosti in nepravilnosti postanejo manj vidne.

· Svetlejši ten: vitamin C zmanjša vidnost pigmentnih madežev in pomaga pri poenotenju polti, kar pripomore k bolj sijoči koži.

· Zaščita pred prostimi radikali: vitamin C ščiti kožo pred škodljivimi vplivi prostih radikalov in UV-žarkov.

Nega obraza z vitaminom C je odlična pot do sijoče in zdrave kože. Ta antioksidant ni le koristen za zdravje, temveč pripomore tudi k izboljšanju teksture kože in zmanjšanju vidnosti gubic. S pravilno nego obraza z izdelki, ki vsebujejo vitamin C, lahko dosežete svetlejši in mlajši videz, ter povrnete sijaj koži. Z redno nego boste našli pot do bolj zdrave, mladostne in čudovite kože.

NEGA OBRAZA Z RETINOLOM:
KLJUČ DO MLADOSTNE KOŽE

V svetu lepotnih izdelkov ni veliko sestavin, ki bi imele tako impresiven ugled kot retinol. Ta oblika vitamina A je že dolgo znana po svojih lastnostih proti staranju in sposobnosti za izboljšanje teksture kože. Nega obraza z retinolom je postala eden od najbolj priljubljenih načinov za doseganje mladostne kože in odpravo znakov staranja.

Za kakšno kožo je primerna nega obraza z retinolom

Nega z retionolom je odlična izbira za starajočo se kožo, saj pomaga zmanjšati gube in izboljšati teksturo kože. Prav tako je koristna za tiste s problematično kožo, saj lahko pomaga očistiti pore in zmanjšati akne. Vendar je treba paziti pri občutljivi koži, saj lahko povzroči draženje.

Kako deluje nega obraza z retinolom

Retinol spodbuja hitrejšo obnovo kožnih celic. Ta proces odstrani starejše, poškodovane celice in spodbuja nastanek novih celic, kar vodi v bolj svežo in mladostno kožo. Retinol tudi poveča proizvodnjo kolagena, beljakovine, ki ohranja kožo čvrsto in elastično.

Prednosti negeobraza z retinolom

· Zmanjšanje gubic: retinol zmanjšuje videz drobnih linij in gubic.

· Izboljšana tekstura kože: pomaga pri izboljšanju povrhnjice in zmanjšanju nepravilnosti.

· Zmanjšanje pigmentacije: pomaga pri izenačitvi tena in zmanjšanju pigmentnih madežev.

· Pomlajen videz: koža postane pomlajena in bolj sijoča.

Retinol je ena izmed najbolj priznanih sestavin za nego kože in se z dobrim razlogom imenuje »čudežni izdelek«. Nega obraza z retinolom vam lahko pomaga doseči bolj zdravo, pomlajeno in sijočo kožo. Začnite počasi in vedno upoštevajte navodila za uporabo, da preprečite draženje kože. Nega obraza z retinolom je pot do čudovite in mladostne kože.

Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.

revija Bodi zdrava
Izšla je nova številka revije Bodi zdrava. Prijazno vabljeni k branju!