Zdravje

Spoznajte devet ravni ženskega orgazma

P.H. / revija Bodi zdrava
24. 8. 2023, 17.00
Deli članek:

Ženski orgazem, kot ga poznajo zahodnjakinje, je po stari modrosti daoistične spolnosti le četrta faza pravega orgazma, kot ga opisuje Su nu džing ali Klasično besedilo bele dame – temeljna knjiga daoistične seksologije, ki je bila dolgo skrita pred očmi splošne javnosti. Le zakaj? Kdo se brani pravega ženskega orgazma?

Shutterstock
Orgazem

Razcveten cvet lotosa

Dao spolnosti razkriva, da je ženski orgazem popolnoma drugačen od moškega. Če lahko moški orgazem opišemo kot oster vrh, je ženski orgazem niz rastočih pobočij, ki jim sledi spuščajoče se pobočje. Ženski orgazem je razdeljen na devet korakov ali delov doživetja, pri čemer so ti koraki pogosto združeni in se v različnih trenutkih ženskega užitka prekrivajo ter ustvarjajo čutno in duhovno izkušnjo na več ravneh. Daoisti žensko, ki doživlja orgazem, opisujejo kot razcveten cvet lotosa, ki gre v devet korakov cvetenja, vse dokler se dokončno in popolnoma ne odpre moškemu, ki ji je to omogočil. Katerih devet korakov je to, preverite v spodnji razpredelnici.

Klitoris ni vse
Kot pojasnjuje daoistična spolnost, so sodobne ženske pozabile, da je z refleksnimi točkami prepreden ne le predel klitorisa in nožnice, temveč tudi notranjost njena vse do maternice. In kar je najzanimivejše – refleksne točke na penisu se povsem ujemajo s tistimi v ženski nožnici, tako da si partnerja med spolnim odnosom vzajemno stimulirata ravno prave točke in telesne organe ter tako zares postaneta eno. Prav to zanemarjanje refleksnih točk v nožnici med ženskim samozadovoljevanjem, ki je večinoma usmerjeno zgolj na klitoris, lahko povzroči šibkost ledvic in sečil (območje ledvic je namreč locirano ob vhodu v nožnico), zadrževanje vode (po samozadovoljevanju je zato pogosta potreba po uriniranju), neredne menstruacije in številne druge težave, ki nastanejo, če pretirano stimuliramo le neko refleksno točko in druge zanemarjamo. Kot učijo daoisti, lahko žensko popolnoma zadovolji le moški, zato je njegova dolžnost in obveznost, da opravi to svojo funkcijo. Če ženska torej ni zadovoljena, to ne pomeni, da je frigidna, temveč da je moški slabo opravil svojo nalogo. In ko moški svojo žensko zares zadovolji v celoti oziroma jo zna pripeljati do devete ravni, se mu bo ženska popolnoma odprla in mu podarila brezpogojno ljubezen. Vsaj tako trdijo daoisti.

Ravni orgazma, kateri organ prejema energijo in kakšen je vidni ženski odziv 

Prva raven: pljuča
Ženska vzdihuje, težje diha in izloča več sline.

Druga raven: srce
Medtem ko poljublja moškega, ženska čuti potrebo po iztegovanju jezika proti moškemu.

Tretja raven: vranica in slinavka
Aktivirajo se ženske mišice, zato ženska zagrabi moškega in se ga tesno oklene.

Četrta raven: ledvice in mehur
Intenzivno se začnejo izločati izločki in ženska doživi vrsto vaginalnih krčev (tukaj se zahodnjakinje po navadi ustavijo, saj menijo, da je to vrhunec).

Peta raven: kosti
Ženskini sklepi se zmehčajo in začne gristi moškega. 

Šesta raven: jetra in živci
Ženska valuje in se zvija kakor kača, ki poskuša roke in noge oviti okrog moškega.

Sedma raven: kri
Ženski »vre« kri in se na vsak način poskuša povsod dotakniti moškega.

Osma raven: mišice
Ženske mišice se popolnoma sprostijo, ženska pa še bolj grize in grabi bradavičke moškega.

Deveta raven: celotno telo je polno energije
Ženska se sesede v »malo smrt« – popolnoma je odprta in povsem se preda moškemu.

Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.

revija Bodi Zdrava
Izšla je nova številka revije Bodi zdrava. Vabljeni k branju!