SVETLEČA IN MEHKA

Pripravite kožo na vroče poletje

U.D.
21. 5. 2017, 18.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Poletje se hitro približuje, zato svojo kožo pripravite nanj s pilingi. Tako bo vaša koža mehka, sijoča in pripravljena, da na soncu lepo porjavi.

Profimedia
Ne zapravljajte denarja, piling naredite sami v lastni kuhinji.

S pilingom se boste znebili odmrle povrhnjice in kožo napolnili z vlago. Naj zasije, še preden oblečete kratke rokave.

PRAVILA 

Preden na kožo nanesete piling, jo navlažite z vodo. Ko piling nanašate na kožo, to počnite s krožnimi gibi. Ne pozabite ga uporabiti enkrat tedensko po vsem telesu, tudi na obrazu. Tako se bo vaša koža obnovila in ne bo več dajala izsušenega vtisa.

Pomirja kožo in jo vlaži, zato ga mnogi dodajajo v maske in pilinge. Poskusite še vi, tako da ga zmešate s soljo in žličko kokosovega olja. Vaša koža bo po negi spet sijoča.

SESTAVINE 

Če boste piling delale sami, bodite pozorni, da so sestavine naravnega izvora in da niso preveč agresivne. Za telo in obraz je uporabljajte različne izdelke, saj je po telesu koža trpežnejša kot na obrazu. Pri domači pripravi pilinga bodite pozorni, da za obraz ne uporabljate sladkorja, saj so kristalčki preveliki in zelo hitro lahko poškodujejo kožo. Uporabite sol, moko ali pšenični zdrob ter zmešajte z olivnim oljem ali kokosovim oljem in žličko medu. Po nanosu zmes temeljito sperite. Za telo lahko brez problema uporabite sladkor. Zmešajte ga z eteričnim oljem, ki vam diši in vas pomirja. Pri suhi koži dodajte še karitejevo maslo za res učinkovito navlažitev.

LIMONIN PILING 

Potrebujete: 100–150 mililitrov olja mareličnih koščic, 1 žlico nastrgane limonine lupinice, 10 kapljic eteričnega olja limone, 200 gramov belega sladkorja (lahko tudi soli, ki pa je bolj groba). Navodila za pripravo: vse sestavine dajte v skledo in premešajte. Olja dodajte toliko, da dobite pasti podobno zmes. Piling nadevajte v lične prozorne lončke in zaprite. Navodila za uporabo: piling nanesite na kožo tako, da se najprej na hitro zmočite, nato pa dajte v dlan majhno količino pilinga in začnite pri gležnjih. S krožnimi gibi navzgor zmasirajte vse telo.

***FLEHA . NAREDITE SAMI – Ne zapravljajte denarja, piling naredite sami v lastni kuhinji POUDAREK – Vaša koža bo z njimi ponovno zadihala in se zmehčala. Poudarek – Sladkorja ne uporabljajte na obrazu, saj draži kožo. Cifra – 1 – enkrat na teden izvajajte takšno nego. Če imate suho kožo, pa raje enkrat na dva tedna. Fotka noge – Pilingi preprečujejo vraščanje dlak. FOTKA piling – Piling na kožo zmeraj nanašajte s krožnimi gibi. OKVIRČEK – KAVA – Ker kofein deluje kot astrogen in antioksidant, je odlična sestavina za naravne pilinge tudi proti celulitu. Odstrani odmrle kožne celice in pospešuje krvni pretok. OKVIRČEK JOGURT – ***