Zdravje

Poiščite znak »izbrana kakovost – Slovenija«!

Oglasno sporočilo
22. 2. 2017, 09.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na poti do dobrega počutja moramo poleg fizične aktivnosti upoštevati tudi parametre, ki ustrezajo kriterijem za zdravo prehrano.

Pozorni bodite na nizko vsebnost maščob, zlasti nasičenih maščob in holesterola ter na nizko vsebnost sladkorja ali soli. Za zdravje uživajte veliko prehranskih vlaknin, vitaminov in mineralov ter popijte zadostne količine vode.

Promocijsko gradivo

Prehransko vlaknino uvrščamo v skupino ogljikovih hidratov in je encimi v želodcu in tankem črevesu ne morejo razgraditi. Skozi prebavno cev, natančneje skozi tanko črevo, prehaja skoraj neprebavljena. Delno ali povsem se lahko prebavi le s pomočjo bakterij v debelem črevesu, zato telesa ne oskrbuje z energijo, ampak skrbi za dobro prebavo in občutek sitosti. V črevesu namreč nabrekne in spodbudi črevesno gibanje oziroma peristaltiko. Tako preprečuje zaprtje in vnetna obolenja črevesja. Pomembna je še kot preventiva pri razvoju številnih bolezni modernega časa, med drugim pa vpliva tudi na znižanje povišane ravni holesterola v krvi.


Začnite z zajtrkom  

Predpisano količino topnih vlaknin lahko zlahka zaužijete že za zajtrk, če pojeste porcijo ovsenih kosmičev, jogurt, grenivko in dve rezini polnozrnatega kruha. Pri netopnih pa se boste morali bolj potruditi, zaužiti boste morali dovolj žitaric, sadja in zelenjave. Za vaše dobro počutje poskrbite s probiotičnimi jogurti LCA, polnjeni v lonček in z izboljšano recepturo. Predstavljajo vir prehranskih vlaknin in kalcija, ki daje podporo prebavi, saj pripomore k normalnemu delovanju prebavnih encimov.

V enem lončku jogurta LCA brez sadnega dodatka, ki je najbolje prodajani jogurt v Sloveniji*, je vsaj 3,0 g prehranske vlaknine in vsaj 234 mg kalcija, kar predstavlja 29 odstotkov priporočenega dnevnega vnosa. V enem lončku sadnega jogurta LCA pa je vsaj 3,0 g prehranske vlaknine in vsaj 216 mg kalcija, kar predstavlja 27 odstotkov priporočenega dnevnega vnosa. (Vir: *Izračun je pripravljen na osnovi letnih vrednostnih podatkov Nielsnovega panela maloprodaje za blagovno skupino jogurti v letu 2016 na slovenskem trgu. Avtorske pravice © 2017, The Nielsen Company).

Poleg vsebnosti kalcija probiotični jogurti LCA, v lončku ali PET embalaži, utrjujejo svoje mesto med prvaki dobrega počutja zaradi nizke vsebnosti mlečne maščobe, proizvedeni so iz slovenskega mleka, ki je odkupljeno na izključno domačem odkupnem območju, in nosijo oznako Brez GSO – pridelano/proizvedeno brez gensko spremenjenih organizmov.

Slovensko mleko in proizvodni proces v domačem okolju omogočata, da so LCA jogurti ZELENE DOLINE, ponosni nosilci zaščitnega znaka »izbrana kakovost – Slovenija«.

Košarica za prvake dobrega počutja!

Prijavite se na natečaj KOŠARICA DOBREGA POČUTJA in nam zaupajte, zakaj si prav vaš kolektiv zasluži, da ga obišče jutranja ekipa RADIA AKTUAL in Klemen Bunderla ter jim izroči košarico zdrave prehrane. V košarici se poleg sadja in zelenjave skrivajo tudi vedno odlični probiotični jogurti LCA.