Zanimivosti

Stuttgart, mesto za aktivne in ljubitelje nogometa

Oglasno sporočilo
22. 4. 2024, 16.17
Posodobljeno: 24. 4. 2024, 17.07
Deli članek:

Švabska deželna prestolnica in širša regija aktivnim popotnikom ponujata ogromno možnosti za preživljanje prostega časa v vodi in na kopnem.

DZT / Martina Denker
Nogometni navijači izpred fontane na Schlossplatzu

Izbirate lahko med pohodništvom, golfom, drsanjem, kolesarjenjem, plezanjem, plavanjem in drugimi aktivnostmi na svežem zraku. Stuttgartske pohodniške poti vas bodo popeljala čez hribe in doline. Med njimi so zlasti vredne ogleda štiri vinske poti, ki vključujejo osem izletov po vinorodnih hribčkih mesta in okolice. Vse poti so krožne, kar pomeni, da lahko raziskovanje začnete na katerikoli točki. Zeleno regijo okoli prestolnice zvezne dežele Baden-Württemberg lahko raziskujete tudi na dveh kolesih. Kolesarska regija E-Bike Stuttgart obsega več kot 400 km poti po okolici mesta. Ljubiteljem narave in kulture bo všeč 366 km dolga kolesarska pot po dolini reke Neckar, ki se razteza od Villingen-Schwenningena do Mannheima. Vijuga po slikoviti naravni krajini mimo graščin, trdnjav in arhitekturnih mojstrovin, razdeljena pa je na približno 20 etap.

SMG / Martina Denker
Gorsko kolesarjenje

Priljubljena izletniška in rekreacijska točka za lokalce in turiste je tudi bližnje jezero Max-Eyth-See. Tam se lahko zabavate v vodi in na njej, saj si lahko izposodite pedalin, kanu ali električni čoln, nedaleč stran pa dolina Keefertal ponuja številne možnosti za rolanje, kolesarjenje ali hojo. Ob tem boste vseskozi in vsevpovsod obdani z vinogradi. Po športanju pa si lahko odpočijete na obsežnih zelenih površinah ali umetno ustvarjeni peščeni plaži.

Poleti bo živahni Stuttgart eno od gostiteljskih mest evropskega nogometnega prvenstva

DZT / decouvrirensemble
Stuttgart, nogometni stadion

V celotnem trajanju evropskega nogometnega prvenstva v Nemčiji, ki bo potekalo pod sloganom »United by Football. Vereint im Herzen Europas« (v prevodu: Združeni v nogometu. Združeni v srcu Evrope), se bo v Stuttgartu odvijal Festival EURO 2024. V skupno štirih navijaških conah (Schlossplatz, Schillerplatz, Markt in Karlsplatz) vas čakajo najrazličnejše aktivnosti in zanimivosti.
Ne zamudite otvoritvenega koncerta Festivala EURO 2024 STUTTGART, ki se bo odvil dan pred začetkom evropskega nogometnega prvenstva na prizorišču za navijače na Schlossplatzu, v središču mesta. Na odru se bodo zvrstili mednarodno priznani izvajalci, kot so Robin Schulz, Leony, Le Shuuk in Topic. Skupaj bomo preoblikovali celotno mesto v veličasten stadion in med 14. junijem ter 14. julijem 2024 praznovali vrhunski nogometni festival, ki bo zagotovo navdušil vse navijače in obiskovalce.

DZT / Martina Denker
Nogomet in kultura se združita na Schlossplatzu

Schlossplatz: Doživite veliki nogometni spektakel čisto od blizu in pridite na javni ogled tekme na najlepši trgu v samem središču Stuttgarta: Schlossplatz. Tudi kadar na programu ni tekme, se lahko oglasite in uživate v pestrem spremljevalnem programu.

Nemška turistična organizacija in Stuttgart Marketing

V sodelovanju z:

5d38e3642c1d4d126a8e9e5dd3dfabb2.jpeg