Zanimivosti

Kako izbrati pravi odtenek rdeče šminke?

Tjaša Kokalj Jerala
16. 2. 2024, 17.01
Deli članek:

Vedno drzna, nikoli prezrta in vselej misli resno. Vse to je rdeča barva, ki je ne moremo zamenjati za nobeno drugo, ki bi vzbudila podobno čarovnijo in trenutek elegance na naših ustnicah.

Profimedia
Rdeča šminka

Rdeča je topla in pozitivna, povezana z našimi fizičnimi potrebami in voljo do preživetja. Izžareva trdno in močno energijo. Je barva ognja in krvi, izraz življenja in moči, neločljivo povezana s strastjo, vročino in bojem.

Rdeča šminka menda pristaja čisto vsaki ženski, samo najti mora svoj odtenek. In čisto vsaka ženska naj bi imela v svoji lepotni zbirki rdečo šminko, pa čeprav zgolj za posebne priložnosti, nekatere pa se od svoje rdeče šminke sploh ne želijo ločiti. Je kot mala črna oblekica, obvezen lepotni dodatek vsake ženske. Izbira je vaša, kdaj in ob kakšni priložnosti se boste odločili za rdečo na ustnicah, v naslednjih vrsticah pa vam bomo zaupali trike, kako poiskati svoj popolni odtenek te večne klasike, kot pogosto označujemo rdečo šminko.

PODTON KOŽE

Edini in najpomembnejši dejavnik ali odtenek rdečila ženski pristaja ali ne, je barva njene kože, kar je ženskam lahko v veliko pomoč pri izbiri prave barve rdečila.

Olivni polti na splošno pristajajo toplejši toni rdeče, ki skoraj mejijo na koralno ali oranžno barvo.

Ženske s svetlejšo poltjo bodo raje posegle po hladnejših odtenkih, torej takšnih, ki so bližje rožnati in vijoličasti, oziroma po rdeči barvi z rožnatim podtonom.

Če imate rumen oz. peščen podton polti, izberite žametno rdečo.

Če je vaša koža temnejša, vam bo najverjetneje pristajala žametna bordo rdeča.

KAKO DOLOČIMO PODTON KOŽE

Tako kot za veliko drugih stvari v kozmetičnem svetu obstaja trik, tudi ko gre za določanje podtona kože.

Vaš podton je hladen, če je barva ven na vašem zapestju modra, če vam bolj kot zlat pristaja srebrn nakit in če vas sonce opeče ter poleti nikoli ne dobite zagorelega videza kože.

Vaš podton je topel, če je barva ven na vašem zapestju zelena, če vam bolj kot srebrn pristaja zlat nakit in poleti zelo hitro porjavite.

Če se vam zdi, da je barva ven nekje vmes med modro in zeleno, potem imate nevtralen podton in vam pristajajo prav vse barve.

Kako intenzivna je šminka, je seveda odvisno tudi od drznosti posameznice.

Mat šminke bodo izjemno izstopale, medtem ko se bodo kremaste in bleščeče malce nežneje izrazile na obrazu.

LEPOTNI TRIK

Če imate rumenkaste odtenke zob, izberite šminko s hladnim tonom, saj bodo v vaši zobje izgledali bolj beli.

Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.

revija Bodi zdrava
Izšla je nova številka revije Bodi zdrava. Prijazno vabljeni k branju!