Zanimivosti

Srednja vzgojiteljska šola, gimnazija in umetniška gimnazija Ljubljana

Oglasna priloga Izbiram svoj poklic
31. 1. 2024, 11.22
Posodobljeno: 7. 2. 2024, 15.51
Deli članek:

Srednja vzgojiteljska šola, gimnazija in umetniška gimnazija Ljubljana (www.svsgugl.si) je šola z več kot 70-letno tradicijo, uspehi in ambicijami.

Na šoli izvajamo štiri programe: program predšolska vzgoja, program gimnazija in dve smeri umetniške gimnazije  - smer sodobni ples ter smer gledališče in film.

Pouk na SVŠGUGL poteka v sodobno opremljenih učilnicah, praktične ure pouka pa potekajo tudi v kabinetih z instrumenti, plesnih in gledaliških dvoranah, filmskih in glasbenih studiih ter učilnicah prirejenih za odrske nastope. Pouk je dopolnjen s praktičnim delom, z vajami in  laboratorijskim delom, projekti ERASMUS+ ter ekskurzijami, delavnicami, obiski kulturnih prireditev, tabori in športnimi dnevi. Na podlagi želja dijakov na šoli vsako leto izvajamo veliko različnih krožkov in tečajev. Šola ima brezžični dostop do interneta, vsak dijak ima na voljo svojo garderobno omarico. Pouk poteka na dveh lokacijah za Bežigradom, ki sta blizu druga drugi.

Tekom izobraževanja naši dijaki dosegajo dobre rezultate. Izpostavili bi uspešno napredovanje dijakov ob koncu šolskega leta in zanemarljiv osip. Uspešnost na poklicni maturi je nad, na splošni maturi pa primerljiva s slovenskim povprečjem.

V šolskem letu 2023/2024 šolo obiskuje 988 dijakinj in dijakov, zaposlenih pa je 104 učiteljev in učiteljic. Posebnost naše šole predstavljajo različni programi, ki se med seboj prepletajo in prav izkoriščanje sinergije pomeni dodatno kakovost pri različnih šolskih in interesnih dejavnostih.