Boj milijarderjev

Elon Musk ni več najbogatejši človek na svetu

S.Š.
29. 1. 2024, 13.38
Posodobljeno: 29. 1. 2024, 13.43
Deli članek:

Bernard Arnault, milijarder in izvršni direktor svetovnega konglomerata luksuznih znamk LVMH, je po izboru revije Forbes prehitel Elona Muska in postal najbogatejši človek na svetu.

Wikipedia
Ustanovitelj Tesle Elon Musk je napovedal, da bi lahko baterije, ki bi lahko hranile sončno energijo za kasnejšo rabo, pripomogle k koreniti spremembi celotne globalne energetske infrastrukt...

Premoženje Arnaulta in njegove družine se je v petek povečalo za 23,6 milijarde dolarjev na 207,8 milijarde dolarjev, s čimer je preseglo premoženje izvršnega direktorja Tesle Elona Muska, ki znaša 204,5 milijarde dolarjev. Vrednost podjetja Tesla je v četrtek na borzi padla za 13 odstotkov, zaradi česar je Musk izgubil več kot 18 milijard dolarjev, hkrati pa so se delnice LVMH v petek močno okrepile: njihova vrednost je do 11. ure dopoldne narasla za več kot 13 odstotkov zaradi močne prodaje.

Od nakita do aplikacij

Leta 2021 je LVMH kupil Tiffany & Co. za skoraj 16 milijard dolarjev, kar velja za največji nakup luksuzne znamke v zgodovini. Arnaultovo holding podjetje Agache prav tako podpira podjetje VC Aglaé Ventures, ki po poročanju Forbesa vlaga v podjetja, kot sta Netflix in ByteDance, matično podjetje aplikacije TikTok.

Profimedia
Bernard Arnault

Arnault ima pet otrok, ki vsi delajo pri LVMH. Nedavno je v upravni odbor konglomerata, kjer sta že zaposlena dva njegova otroka, imenoval še druga dva sinova, vse v želji, da bi družini zagotovil dolgoročni nadzor nad poslovnim imperijem.