Med izbranci

Slovenija na naslovnici prestižne revije

T.L.
12. 1. 2018, 07.30
Deli članek:

Slovenija je lahko domače igrišče Melanie Trump, prestol prve dame pa pripada drugi ženski, zapišejo v prestižni poslovni reviji.

Profimedia
Slovenija je ena od 22 destinacij, ki jih v letu 2018 priporoča poslovna revija Bloomberg Businessweek.

Na naslovnici prestižne poslovne revije Bloomberg Businessweek magazine se je v številki, ki je izšla 8. januarja, znašla tudi Slovenija. In to v nadvse pozitivni luči. Na naslovnici poslovne revije je tako mogoče prebrati "Kam potovati leta 2018: od Slovenije do St. Kittsa".

Slovenija je po pisanju revije ena od 22 potovalnih destinacij na širnem svetu, ki jih priporočajo bralcem. Na podlagi zbranih podatkov in priporočil lokalnih turističnih delavcev so v članku tudi navedli najboljše mesece v letu za potovanje na posamezne destinacije.

V razdelku "Slovenija: pohodništvo, hrana, spanje, ponovitev" so avtorji Slovenijo primerjali z "novo Islandijo" in jo opisali kot majhno in nedotaknjeno gorato igrišče. V opisu o Sloveniji opevajo njene izredne naravne lepote in ustvarjalnost lokalnega prebivalstva pri trženju ponudbe gostom.

Od dogodivščin, ki jih ponuja Slovenije, izpostavijo pohode po Julijskih Alpah, pečine v bližini Blejskega jezera, labirinte v Škocijanskih jamah, vse skupaj pa je le korak stran od prestolnice Ljubljana, nad katero se dviguje grad. Priporočajo še obisk Hiše Franko, kjer, kot zapišejo, za gurmanske užitke skrbi svetovno priznana kuharska zvezda Ana Roš. Kratek opis Slovenije v reviji zaključijo s stavkom: "To je sicer lahko domače igrišče Melanie Trump, vendar pa je prva dama države Roševa."

In kdaj obiskati Slovenijo, ki so jo glede na debelino ameriških denarnic ocenili tudi za denarnici prijazno državo? Od sredine aprila do sredine avgusta. 

In katere države so se med drugim še znašle na seznamu izbranih popotovalnih destinacij? Salvador v Braziliji, Patagonije v predelu Čila, København na Danskem, Južna Koreja, Fidži, Abu Dhabi, St. Kitts ...