Astrologija

Vam bodo partnerji zvesti? Odvisno …

B.J., S.N.Č.
11. 1. 2018, 20.45
Deli članek:

Nekateri so k zvestobi nagnjeni bolj, nekateri manj, nekateri pa sploh ne. Veliko vlogo ima pri našem odnosu do zvestobe postavitev zvezd in planetov ob našem rojstvu.

Dreamstime
Varanje je najpogostejši vzrok za razpad zveze, odnos do zvestobe pa med nebesnimi znamenji močno različen.

Astrološko gledano, je to mogoče ugotoviti na podlagi različnih kazalcev, denimo od položaja Venere in Marsa do potencialov pete, dvanajste in še katere astrološke hiše. Toda čeprav ne gremo v take analize, nam že astrološka znamenja pogosto nakazujejo, kaj lahko pričakujemo od rojenih v ovnu, biku in tako naprej.

Pa si oglejmo, kaj nam o znamenjih s tega zornega kota povedo zvezde.

Plamen ognjenih znakov se vname hitro, vendar hitro ugasne.

PREMIŠLJENI

Pogosto se prav tisti najbolj zadržani izkažejo za najbolj zveste. Taka vrsta obnašanja je najbolj značilna za zemeljska znamenja. Najbolj čustveni med njimi so biki, čeprav sta tudi zanje tako kot za device in kozoroge značilni racionalnost in nagnjenost k nadzoru. Zaradi tega so na splošno zvesti, na prevaro pa bodo pomislili le v izjemnih primerih, ko jih bo denimo močno razočaral partner (značilno za bika), ko jim bo nekaj zameglilo um, ko bodo dospeli v krizo identitete (devica) ali pa ko bodo hoteli partnerja kaznovati (kozorog). Zemeljska znamenja se ne postavljajo z visokoletečimi, sladkimi in izrabljenimi frazami, pač pa imajo vzajemnost odnosov za nekaj samoumevnega.

OSVAJALNI

Ognjena znamenja si ljubezni, vznemirjenja in dokazovanja želijo do te mere, da je zaposlenost na več straneh hkrati zanje neke vrste nuja. Ko se zaljubijo, so nagnjeni k dramatiziranju, držijo se za srce in sipajo iz rokava ljubezenske izjave o večnosti ter na splošno gorijo od vznesenosti. Majhna težava nastopi, ko spoznajo, da ta taktika dobro uspeva, nato jo preizkusijo še kje drugje. Ovni so na primer rojeni Casanove, čeprav je zanje podobno kot za leve in strelce značilno, da veliko več govorijo, kot pa v resnici naredijo. Več jim pomeni količina od kakovosti, poleg tega se niti po naključju ne trudijo spoznati notranjosti in duše svojega partnerja. Tuje srce osvojijo razmeroma lahko, zato pa dosti teže zvezo obdržijo.

Zemeljska znamenja vzporedne zveze predvsem utrujajo in jim povzročajo dodatne skrbi. 

ROMANTIČNI

Vodna znamenja spadajo med tihe osvajalce, pa tudi romantike brez primere. Škorpijoni so najbolj ljubosumno znamenje v celotnem zodiaku, pogosto čisto brez razloga, zato pa varajo vedno »z razlogom«. K temu jih praviloma pripelje partnerjeva nezvestoba. Ribe o prevari ne razmišljajo, to se jim lahko celo »zgodi«, ne da bi se tega zavedale. Na hitro podležejo romantičnemu vzdušju, svečam in mesečini, če pa je to podkrepljeno še s toplo roko okoli vratu in zlasti s primerno besedo, bo skušnjava že velika. Raki se bodo zaradi partnerjeve prevare znašli sredi hudega obupa, vendar tega ne bodo pokazali, temveč tiho trpeli v sebi. Najpomembnejše zanje je, da je partner še vedno ob njih, čeprav odnos ni čisto idealen. Če so zaljubljeni, bodo težko našli razlog in povod, da bi partnerja prevarali.

SPOGLEDLJIVI

Zračna znamenja so najmanj zvesta. Zlasti to velja za spremenljive, prilagodljive in radovedne dvojčke. Letanje s cveta na cvet je njihova priljubljena zabava, pogojena z dejstvom, da so prepovršni in kot taki nesposobni za globlja čustva. Zanje je najpomembnejše druženje, možnost, da se pokažejo v družbi s svojim partnerjem. Tehtnice so osvajalske in spogledljive, v resno zvezo se ne spustijo kar tako. Ker jim največ pomeni družba, se jim lahko zgodi tudi spodrsljaj. Če pa jih prevara partner, so mu nagnjene vrniti milo za drago. Vodnarji se na zvestobo in nezvestobo odzivajo različno. Med njimi najdemo take, ki so eni osebi zvesti do groba, pa tudi take, ki ves svet ljubijo enako močno. Med slednje spadajo »otroci cvetja« in dnevni osvajalci, ki obljubljajo po tekočem traku in ne vedo točno, kaj vse so izjavili.