Zanimivosti

Vrhunska kulinarična mojstrovina čaka na poti

Oglasno sporočilo
25. 10. 2017, 15.30
Posodobljeno: 27. 10. 2017, 09.33
Deli članek:

Spet eden tistih dni! Pa ne tistih ženskih, ampak tistih, ko se na poti strašno mudi. Budilko sem jasno trikrat prespala in še takrat mi je bilo jasno, da bom ostala brez dobrega zajtrka ...

Na sestanek na Štajersko
Stavim, da se je kdaj zgodilo tudi vam! Ampak meni se to zgodi redko. Brez kave mi živeti ni. In če si zraven lahko privoščim še nekaj v miru za svoje brbončice, toliko bolje.
Peljem se torej proti Mariboru in razmišljam, kaj vse bi jedla. Saj veste, kako je, ko si lačen. Razmišljaš o samih dobrotah, razmišljaš o tem, da bi si vzel nekaj minut in si v miru privoščil nekaj, kar imaš resnično rad. Takrat začnem sanjati o rostbifu. Predstavljam si, kraljevi zajtrk, na tanko narezane rezine, zraven mehak kos kruha, ki se topi v ustih ...
Preneham sanjati o pregrešnih dobrotah. Ustavim se na bencinskem servisu OMV, kjer vem, da bo moja kava naravnost odlična. O mojem gurmanskem zajtrku pa raje ne razmišljam. Sprehajam se med policami. Nisem ravno tip človeka, ki bi si za zajtrk privoščil nekaj sladkega ali ga celo preskočil. Zame je pomembno, da se dan začne dobro. In po dobrem zajtrku se pozna preostanek dneva.

Zato se mi kar naenkrat zasvetijo oči!
Moje oči ga opazijo že na daleč. Kako ga tudi ne bi, saj se razlikuje od vseh ostalih, ki mu delajo družbo. Sendvič VIVA Štajerski, katerega sestavine je skrbno pripravil eden mojih najljubših chefov, Uroš Štefelin. Mmmm, kot bi mi v tistem trenutku bral misli. Našla sem ga, našla sem svoj goveji rostbif, ki sem si ga tako želela. Preberem izbrane sestavine. V čebulni štručki ujet rostbif, ki mu družbo dela prepeličje jajce ob spremljavi kislih kumaric, vložene paprike, mlade čebule, kajmaka in še in še.

Vzamem si čas. To ni zajtrk za eno minuto. To je pravo kraljevsko razvajanje na poti.