Ostudno

Privoščil si jo je z okrutno šalo

U.K.
14. 10. 2017, 14.00
Deli članek:

Sophie Stevenson je odšla k svojemu ljubimcu v Amsterdam, tam pa je izvedela, da je šlo za okrutno spletno šalo.

Facebook
Sophie je na skrajno desni strani fotografije.

Sophie Stevenson (24) je bila v Barceloni, ko je 17. avgusta letos prišlo do terorističnega napada, v katerem je umrlo 13 oseb. Sophie je bila na kraju dogodka, a na srečo ni bila poškodovana. Je pa tam spoznala Nizozemca Jesseja Matemana, s katerim je nato imela tudi poletno romanco. Po koncu dopusta se je Sophie vrnila v Veliko Britanijo, Mateman pa na Nizozemsko, a sta ostala vseskozi v stiku.

Facebook
Jesse Mateman je zaradi okrutne šale zvabil Sophie na Nizozemsko.

Povabilo

Pred nekaj tedni je Mateman povabil Sophie v Amsterdam. Dejal ji je, da bi rad bil z njo in navdušena se je odpravila v Amsterdam. »Pisala sva si sporočila vse do trenutka, ko sem se vkrcala na letalo,« je povedala skrušena Sophie. Bila sta zmenjena, da jo počaka na letališču, a ko je prispela, Matemana ni bilo nikjer. Poskušala ga je priklicati, a se ni javil. Zato se je odpravila v bližnji hotel, po približno šestih urah, pa je dobila sporočilo od Matemana. V njem je zapisal samo: »you were pigged (bila si 'napujsana'), vse je samo šala.« Zraven je pripel še dva emoja v obliki dveh prašičev in simboloma za smeh.

Pigged

Pugged ali napujsana je ogabno okrutna spletna šala, kjer (navadno) moški zapeljejo dekle, ki jo smatrajo za debelo in grdo in se igrajo z njenimi čustvi, dokler ji ne razkrijejo, da je šlo za potegavščino. V primeru Sophie je še toliko bolj odvratno, saj je zaljubljena mladenka pripotovala v Amsterdam, v veri, da jo čaka ljubezen. »Ne morem razumeti, da je lahko nekdo tako okruten,« je dejala skrušena Sophie. »Ne morete si predstavljati kako ponižana sem bila, ko sem tako ostala sama v Amsterdamu.«

Karma

Jesse pa je vendarle ne bo odnesel čisto brez kazni. Seveda za kaj takšnega ne bo pristal v zaporu, a je precej razbesnel ljudi po vsem svetu. Med drugim tudi britanske medije. Zelo hitro so našli njegove profile na spletu in jih zasuli s kupom žaljivk ter celo resnih groženj. Jesse je tako požel slavo, ki si je verjetno ni želel. Poklicali so ga tudi številni britanski mediji, a situacije ni želel komentirati. Lahko bi hitro zapisali kdo je v tej zgodbi resnični prašič, a bi s tem pravzaprav žalili prašiče.