Apokalipsa prihaja, le malo zamuja

Krščanski numerolog popravil številke, sodni dan bo ...

S.R.
26. 9. 2017, 08.45
Posodobljeno: 26. 9. 2017, 09.01
Deli članek:

Razvpiti teoretik zarot in krščanski numerolog David Meade, ki je za 23. septembra napovedal konec sveta, je spremenil svojo napoved.

Profimedia
Pripravite se, pravi Meade!

Torej, nekako nam je uspelo preživeti soboto, 23. septembra. Kaj se je zgodilo? Nič. Kaj je napovedal zloglasni znanilec teme David Meade? Najmanj svetopisemsko apokalipso, ko naj bi nas »oplazil« skrivnostni planet Nibiru ter na Zemlji povzročil močne vulkanske izbruhe in druge katastrofe. Nibiru se še vedno skriva, ni pa se skril Meade, katerega strokovne kvalifikacije vključujejo pisanje knjig in blogov.

Nibiru seveda obstaja. Planet so pred več tisoč leti odkrili Sumerci, od takrat pa je že večkrat do popolnosti uničil Zemljo. Nazadnje maja 2003 in decembra 2012, mu bo uspelo tudi tokrat?

Meade se je v zadnjih dneh, ko je spoznal, da mu srce še vedno poganja kri po žilah in da ljudje iz tostranstva še vedno obiskujejo njegovo spletno stran, znova zakopal v knjige in beležke ter ponovno izračunal! Sodni dan se ima zgoditi 15. oktobra, in to zagotovo, pravi. »Dejanski začetek tribulacije se bo zgodil 15. oktobra. Takrat se bo začelo dogajati,« je o neizbežni vsesplošni bridkosti zapisal na svoji strani.

Meade, ki med drugim verjame, da obstaja tajni načrt za strmoglavljenje ameriškega predsednika Donald Trumpa, ki ga je označil za »čudovitega« in »vsevednega« predsednika, je do prvega uničenja prišel prek zapletene matematike. Biblično število 33 je prištel 21. avgustu, torej dnevu sončevega mrka, in tako izračunal, da se bo apokalipsa zgodila 23. septembra. Svojih računskih umetnij v tokratni napovedi ni razkril.

»Svet se ne bo končal, vendar se končuje svet, kot ga poznamo. Večji del sveta v začetku oktobra ne bo več enak,« je pred nekaj tedni dejal za Washington Post. Zdaj moramo znova nekoliko počakati.