POHODNIŠTVO

Prebudite svoje telo na gorskem zraku

ud
12. 8. 2017, 21.30
Deli članek:

Če ne želite na morje ali nimate časa, da bi dopust preživeli tam, se odpravite v hribe. Preberite naše razloge, zakaj je preživljanje dopusta v hribih lahko celo boljše kot na morju.

arhiv Svet24
V hribih se poveča količina hormonov sreče, zato se boste počutili, kot da ste na vrhu sveta.

Ali živite v mestu ali na podeželju, ni pomembno, saj ni boljšega občutka kot dihanje svežega gorskega zraka, ki je tako čist in osvežujoč kot ledeno hladna voda na poletni dan. Odidite iz doline, v kateri je zrak onesnažen, ter prebudite telo in pljuča na gorskem zraku.

arhiv Svet24
Hribi so odlično zatočišče pred vročino v dolini, saj je temperatura nekaj stopinj nižja kot v dolini.

Čudovit razgled

Zaupanje
SAMOZAVESTNA OSEBA
S pohodništvom boste postali samozavestnejši, saj si boste bolj zaupali. Naučili se boste tudi občudovati mater naravo. Postali boste bolj samozavestna oseba, saj si boste zaupali na vseh področjih. Naučili se boste živeti za trenutke ter naslednji korak in iz prve roke boste videli, kako lep planet je Zemlja. 

Narava je že sama po sebi zelo lepa in pestra. Oglejte si gozdove, gore, slapove, reke in tudi vrhove. Dosežete lahko čisto vse in vse je lepo. Obujte dobre čevlje in se odpravite v hribe ter uživajte v dih jemajočih razgledih, ki bodo poplačali vsak morebitni ožuljek na nogah.

Spoznajte nove prijatelje

Pogosto se zgodi, da med hojo srečate novo družbo, saj planinci tvorijo zelo povezano skupnost, v kateri lahko hitro najdete kup novih prijateljev.

Hoja je dobra za zdravje

Hoja pomaga pri ohranjanju kondicije in tudi izboljša zdravje. Če na hrbtu nosite malo težji nahrbtnik, bodo delale prav vse mišice vašega telesa. S tem si boste povečali vzdržljivost, moč, moč srca in se sprostili ter posledično podaljšali življenje. V nahrbtnik pa le ne pozabite dati prve pomoči, saj se v gorah mimogrede lahko kaj zgodi.

Nasvidenje, stres

Preživljanje časa v hribih vam omogoči občutek miru, saj se umaknete od konstantnega stresa in hitrega življenja. Prepustite se hribom in dihajte z naravo. Pozabite na vsakdanje življenje in preprosto uživajte.

arhiv Svet24
čevlji

Vitamin D

Preživljanje na soncu vam tudi v hribih lahko povzroči opekline, zato se pred odhodom namažite s kremo za sončenje. Dobra stvar sonca pa je ta, da z njim dobite vitamin D, ki spodbuja srečo, regenerira celice in krepi imunski sistem, poskrbi pa tudi za vse minerale v vaših kosteh in zobeh.