DOMAČE IN ZDRAVO

Presenetite goste z izboljšano vodo

Zoran Franc
12. 8. 2017, 17.18
Deli članek:

Vsa dietna in druga prehranjevalna navodila nam redno svetujejo pitje čim večjih količin vode. Kakšen kozarec na dan nam že z lahkoto steče po grlu, ko pa pridemo do litra in čez, se nam po navadi ustavi.

Dreamstime
Izboljšajte okus vode z izbranimi dišavnicami. Melisa je odlična!

Ste morda pomislili na to, da bi vodo malo izboljšali? In sicer tako, da se na kalorijah (skoraj) ne bi poznalo? Potem bi vam gotovo bolj prijala, zaužili pa bi je še več, kar je gotovo dobro, sploh v poletnih mesecih.

Preverjena in odlična osvežilna kombinacija je voda z dodatkom limoninega soka, odlično se prileže tudi sok limete. Naredite kar mešanico obeh skupaj. Dodajte nekaj kock ledu in osvežilen napitek, ki ga obožujejo vse generacije, je pripravljen.

VODA S SADJEM

V zadnjem času so zlasti priljubljene vode, ki so jim dodani koščki sadja. Obstajajo tudi prav posebne steklenice. Vendar če jih nimate, brez skrbi. Zadostoval bo vrč ali karafa. V vrč narežite nekaj rezin citrusov, jagodičevja, melone, lubenice in drugega poljubnega sadja. Malo pretlačite, dodajte nekaj ledenih kock in čez noč postavite v hladilnik, da se okusi prepojijo.

Vse sadje, ki se kopiči na vaši domači mizi, zamrznite ali iztisnite in dodajte vodi. Pripravite tudi osvežilne smutije.

VODA Z DIŠAVNICAMI

Če se na vašem vrtu bohotijo meta, melisa, limonska trava in druge dišavne rastline, nikar ne odlašajte, temveč jih hitro naberite in pridno uporabite. Naberite šopek svojih najljubših dišavnic in ga postavite v vrč, nekoliko pretlačite, dodajte kocke ledu in prelijte z vodo. Postavite za nekaj ur v hladilnik, da se bodo esence sprostile, in uživajte v okusu.

OKUSNE LEDENE KOCKE

Vodo iz pipe lahko izboljšate tudi z ledenimi kockami, ki jih naredite iz sezonskega sadja. V posodico za led dajte nekaj rezin jagod, ribeza, malin ali drugega izbranega sadja. Nežno pretlačite, prelijte z vodo in postavite v hladilnik. Drugačne, a zanimive ledene kocke ne bodo le zanimive na pogled, temveč tudi okusen dodatek osvežilni poletni pijači. Privoščite si torej osvežitev brez dodanih barvil, konzervansov in skritih sladkorjev.