Vojvodinja

Blestela v rožnatem in s svojo nežnostjo

snč
24. 6. 2017, 16.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Britanska kraljeva družina je kljub številnim pretresom, ki sta jih Anglija in London doživela v preteklih tednih, tradicionalno pripravila praznovanje rojstnega dne kraljice Elizabete.

Profimedia
Ob princu Williamu in njegovi družinici zbledi celo kraljica Elizabeta.

Čeprav rojstni dan dejansko praznuje 21. aprila, je praznovanje s parado dva meseca pozneje nekaj povsem normalnega. Udeleži se ga celotna kraljeva družina, tudi tokrat pa je s svojim videzom izstopala vojvodinja Kate.

Prelestna

Modni kritiki so Katino zadnjo modno izbiro pohvalili kot »veselo modno kombinacijo«.

Vojvodinja Cambriška se je na paradi in samem praznovanju, ki vključuje tudi mimohod britanske vojske, pojavila v nežnem, a hkrati vpadljivem rožnatem kompletu. Obleko zanjo je tudi tokrat pripravila modna oblikovalka Sarah Burton iz modne hiše Alexander McQueen. Drznost je pokazala predvsem z ravno odrezanim in nabranim ovratnikom ter zanimivo zaključenim pasom. Videz je dopolnila z bolj tradicionalnim klobučkom izpod rok Jane Taylor in diamantnimi uhani, ki so v resnici last same kraljice. 

Profimedia
Dragoceni diamantni uhani, ki jih je na paradi nosila Kate, so sicer last kraljice Elizabete.

Dobra mama in snaha

Profimedia
Najmlajša dva je najbolj navdušil prelet vojaških lovcev.

V loži, s katere je kraljeva družina opazovala vojaško parado in prelet letal, pa je Kate očarala tudi s svojim obnašanjem. Hčerkico Charlotte je skoraj ves čas dogajanja pestovala, sinu Georgu pa je vsakič, ko se je začel dolgočasiti, verjetno kaj smešnega zašepetala, saj se mu je obraz takoj razvedril.

Kot zelo dobro značajsko lastnost vojvodinje so sicer Britanci spet izpostavili njen izjemen čut za starejše, saj se je skoraj toliko kot otrokoma posvečala svojemu tastu, 96-letnemu princu Philipu.