Šest kotičkov

Točke v vašem domu, v katerih se zbira negativna energija

pr
10. 6. 2017, 07.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V domačem stanovanju bi morali biti obdani le s pozitivno energije, vendar marsikdaj ni tako. V spodnjem članku lahko preverite, kje se zbira negativna energija.

Dreamstime
Obvezno opremite stanovanje z dovolj luči in zadostnim virom svetlobe.

Raziskovalci so ugotovili, da barve krožnikov in jedilnice vplivajo na tek. Modra barva bo ubila apetit, zato ni primerna za barvo jedilnice.

Stanovanje, v katerem živite, bi moralo biti polno pozitivne energije. Včasih ni tako, saj nehote pustite, da prihaja vanj negativna energija. Učitelji feng šuja in notranji oblikovalci opozarjajo na naslednjih šest razlogov.

Nimate rastlin?

Dom brez rastlin ni dom. Zelene rastline in sveže cvetje prinašajo svetlost, osvežitev in več zraka domu. S tem prostor oživi, mnoge raziskave pa so dokazale, da prisotnost rastlin v domu zmanjšuje stres. Bambus prinaša srečo, izogibati pa se velja kaktusov in rastlin z ostrimi listi.

Dreamstime
Obdajte se z rastlinami, saj bodo zmanjšale stres, ki vam načenja zdravje.

Osvetlitev 

Skrbno izberite blazine, zavese in preproge. Premešajte barve in dajte domu identiteto. Domovi, ki so pobeljeni le v eni barvi, ne odražajo pozitivne energije.

Če so v vašem domu luči v dnevni sobi ali kuhinji le na stropu, potem imate velik problem. Halogenske žarnice so res moderna osvetljava, vendar niso zadosten vir svetlobe. Obvezno opremite stanovanje z dovolj luči in zadostnim virom svetlobe. Dom bo tako bolje osvetljen, kar prispeva k boljšemu razpoloženju. Uporabljajte tudi sveče.

Vhod

Učitelji feng šuja svetujejo, da mora biti vhod vedno urejen in čist, če želite, da pozitivna energija vstopi v vaš dom. Pred vhodna vrata nikoli ne nastavljajte vreč za smeti, v predsobi pa nikoli ne hranite preveč stvari, še posebej pazite, da čevlji ne bodo razmetani. Na ta način boste vrata na široko odprli pozitivni energiji, negativno pa boste pregnali ven.

Dreamstime
Pred vhodna vrata nikoli ne nastavljajte vreč za smeti, saj boste zaustavili pritok pozitivne energije.

Televizija 

Idealna osrednja točka v dnevni sobi je kamin, in ne televizija. Televizijo je treba postaviti na neko manj očitno točko, še najbolje bi bilo, da bi bila pospravljena v regalu, ki bi ga odpirali le ob uporabi. V spalnici nikakor ne smete imeti televizije. Če pred spanjem gledate v računalnik ali televizijo, zmanjšujete možnost, da bi takoj mirno zaspali, posledice pa občutite naslednje jutro.