Letizia in Meghan

Podobna preteklost in skupne lastnosti

sb
9. 6. 2017, 21.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Morda se zdita kot noč in dan, toda španska kraljica in dekle britanskega princa Harryja imata veliko skupnega.

Profimedia
španska kraljica Letizia

Najočitneje pri obeh lepoticah je, da standardom, ki naj bi jih bodoče neveste kraljevih dvorov izpolnjevale, nikakor ne ustrezata. Zalomi se že pri njunem poreklu, ki je pri obeh »navadno«, meščansko … a nepripadnost modri krvi na evropskih dvorih so v imenu ljubezni že marsikdaj in marsikomu spregledali.

Skromna mladost

V imenu ljubezni sta tako Letizia kot Meghan opustili svoji televizijski karieri.

Letizia tega, da je odraščala v precej zakotnem Oivedu in da je bil njen dedek mehanik in voznik taksija, nikoli ni skrivala. S tem si je naklonjenost med svojim ljudstvom navsezadnje tudi precej okrepila, saj so jo ljudje vzeli za svojo.

Meghan pa svojih korenin in skromnih razmer v Los Angelesu, v katerih je odraščala, niti ne bi mogla zatajiti, saj so sorodniki medijem v odkup ponudili vso njeno preteklost.

Obe ločenki

MOŠKI
Očitno imata dami tudi podoben okus za moške, saj sta tako Španec Felipe kot Britanec Harry visoka in bradata.

Pred kraljem je bila Letizia malo več kot leto dni poročena s španskim srednješolskim učiteljem in priznanim pisateljem Alonsom Guerrerom Pérezom, ki je bil od nje starejši več kot deset let. Slabe besede drug o drugem nikoli nista izrekla, nekdanji soprog medijem tudi nikoli ni dal izjave o zdajšnji kraljici.

Tudi nekdanji mož Meghan Markle, precej znan ameriški televizijski producent Beau Trevor Engelson, se je izkazal za velikega kavalirja, ki o zakonu s trenutno eno od najrazvpitejših žensk na svetu ni niti črhnil.

Profimedia
Meghan Markle

Samostojni karieri

Do dvaintridesetega leta, ko se je danes štiriinštiridesetletna Letizia poročila s princem Felipejem, ji je življenje zapolnjevalo predvsem delo. Njena kariera novinarke je bila v vzponu, saj je klub mladosti že veljala za eno od paradnih imen nacionalne televizije.

Kot delavno in disciplinarno dekle pa slovi tudi petintridesetletna Meghan, ki je ena od glavnih zvezdnic mega uspešne kanadske televizijske serije Suits, hkrati pa se veliko ukvarja z dobrodelnostjo in obvlada tudi kaligrafijo.