UGANKA

Zakaj princ vedno nosi kratke hlače?

Nejc Simšič
7. 6. 2017, 07.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Britanska kraljeva družinica je vedno do potankosti urejena, a vedno znova bode v oči dejstvo, da je triletni princ George ne glede na letni čas v javnosti vedno oblečen v kratke hlače in dokolenke.

Britanski dvor
Kratke hlače, ki jih nosijo dečki, so prikriti pokazatelj razredne pripadnosti.

Dolge hlače so menda znak malomeščanstva, ki bi se mu rada izognila vsaka kronana glava.

Britanska kraljeva družina je pod drobnogledom, kjerkoli se pojavi. Prikupno navihani princ George in njegova mlajša sestrica Charlotte ter njuna starša, princ William in vojvodinja Kate Middleton, so večkrat barvno usklajeni, vedno pa modni, tudi v cenovno zelo ugodnih oblačilih. Medtem ko mala Charlotte nosi oblekico in jopico, pa je njen starejši brat George skoraj vedno v kratkih hlačah. Zakaj?

Reuters
Princ George se menda ne pritožuje nad kratkimi hlačami, ne glede na vreme.

ŠALE NA RAČUN PRINCA
Veliko ljudi se sprašuje, zakaj sta otroka oblečena tako, kot bi se ravno izstrelila iz leta 1950 ali skočila iz romana o 19. stoletju

Po poročanju poznavalcev britanskega dvora je razlog za prinčevo kratkohlačništvo v tem, da njegova mama ne želi, da bi bil prestolonaslednik videti malomeščansko. »Kratke hlače, ki jih nosijo dečki, so prikriti pokazatelj razredne pripadnosti. Dolge hlače, ki se jih v hladnem vremenu ne bi branil nihče, so menda znak malomeščanstva, ki bi se mu rada izognila vsaka kronana glava. Dečki naj bi kratke hlače, vsaj v javnosti, nosili do osmega leta,« je povedal strokovnjak za slog oblačenja William Hanson.

Reuters
Vojvodinja Kate mora poleg usklajevanja svoje oprave krmariti med kraljevo tradicijo in modrokrvno dediščino ter bolj proletarskimi običaji.

Vojvodinja Kate mora tako poleg usklajevanja svoje oprave krmariti med kraljevo tradicijo in modrokrvno dediščino ter bolj proletarskimi običaji, kot je nošenje dolgih hlač, ki se nam drugim zdijo nekaj povsem vsakdanjega.

arhiv Svet24
Kratkohlačnik princ George naj bi kratke hlače, vsaj v javnosti, nosil do osmega leta.