Nobene logike

Prepoved spolnosti pred tekmovanji? Bedarija nad bedarijami!

Marjan Kodelja
17. 12. 2016, 19.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Veliko mitov je povezanih s spolnostjo in nič ne pomagajo zanikanja, kajti ljudje jim verjamemo. Res je, med igricami pod rjuho porabljamo kalorije, a niti približno ne toliko, da bi lahko zamenjal pravo rekreacijo.

Profimedia

Ni res, da moški vsakih sedem sekund pomisli na spolnost. To je fizično nemogoče.

Največji mit med vsemi pa je tisti, s katerim trenerji svojim varovancem pred pomembnimi tekmami prepovedujejo spolnost, kajti zaradi prepovedi naj bi bili rezultati bolšji. Trdijo, da jim spolnost pobere preveč moči, pa še manj so osredotočeni. Kdorkoli to trdi, govori neumnosti. Vsak strokovnjak pravi, da je za moško moč, pa tudi ego, potrebna povečana raven testosterona in ta se sprošča ravno med posteljnimi igricami. Spolnost noč pred odločilno tekmo je zato celo priporočljiva. Zakaj pa potem trenerji to vseeno počnejo? Ker na ta način pokažejo svojo avtoriteto, morda?

In ko smo že pri mitih, povezanih s spolnostjo. Verjamemo tudi, da so ostrige najmočnejši afrodiziak. Niti enega dokaza ni za to trditev, znanstveniki v ostrigah niso našli nobene snovi, ki ima takšne učinke. Še več. Tudi prostovoljci, ki so poskušali in se jih prenajedli, niso omenili povečane sle po spolnosti. Vendar se tako zelo zakoreninjenemu mišljenju pač ne moremo kar tako odpovedati