Zanimivosti

V Sloveniji kmalu novi paradni model LG G5

J.P./STA
1. 4. 2016, 10.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Južnokorejski proizvajalec elektronike LG Electronics krepi delež na slovenskem trgu mobilnih telefonov. V lanskem letu je bilo v Sloveniji prodanih okrog 70.000 njihovih mobilnikov, v letošnjem letu nameravajo prodati okrog 80.000 mobilnikov in s tem doseči približno 15-odstotni tržni delež.

G5 je opremljen z dvema zadnjima kamerama, ena s standardno lečo in drugo s širokokotno lečo.

K temu bo verjetno prispeval tudi novi paradni model LG G5. Ta bo v Sloveniji na voljo predvidoma okrog 15. aprila, je na četrtkovi predstavitvi novosti pojasnil Valter Povšič, direktor podjetja Vama Trade Povšič & Co, ki je uradni zastopnik blagovne znamke LG v Sloveniji.

Mobilni telefon s kovinskim ohišjem

Februarja letos prvič predstavljeni pametni mobilni telefon s kovinskim ohišjem bo nasledil model G4. Proizvajalec izpostavlja njegovo modularno zasnovo, ki s pomočjo snemljivega spodnjega dela telefona omogoča odstranitev baterije telefona.

Telefon dopolnjujejo tako imenovani LG Friends oziroma dopolnilne naprave, med njimi sta napravi za udobnejše fotografiranje LG Cam Plus in za naprednejše predvajanje glasbe LG Hi-Fi Plus. 

G5 je opremljen z dvema zadnjima kamerama, ena s standardno lečo in drugo s širokokotno lečo. Široki kot omogoča lažje zajemanje večjega dela pokrajine, visoke stavbe ali večje skupine ljudi, ne da bi se oddaljili od objekta na fotografiji.

Mobilnik premore 5,3-palčni (13,5-centimetrski) zaslon QUAD HD IPS Quantum, katerega posebnost je, da je manjši del zaslona ves čas vklopljen ter prikazuje uro in datum tudi v stanju pripravljenosti. To naj bi pomagalo uporabnikom, ki na mobilnikih večkrat tekom dneva preverijo, koliko je ura.

Telefon dopolnjujejo tako imenovani LG Friends oziroma dopolnilne naprave, med njimi sta napravi za udobnejše fotografiranje LG Cam Plus in za naprednejše predvajanje glasbe LG Hi-Fi Plus. LG je pripravil med drugim tudi 360-stopinjsko kamero LG 360 Cam ter očala za navidezno resničnost LG 360 VR.