Zanimivosti

Samsung predstavil pametni mobilnik Galaxy S6

STA/G.G.
1. 3. 2015, 21.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Največji proizvajalec mobilnih telefonov na svetu Samsung Electronics je danes predstavil nov pametni mobilni telefon Galaxy S6. Gre za najnovejšo različico paradnega modela tega južnokorejskega proizvajalca, ki jo obenem spremlja tudi dvostransko ukrivljena različica Galaxy S6 edge.

Reuters
Fotograija je simbolična

Galaxy S6 in Galaxy S6 edge bosta po celem svetu na voljo od 10. aprila dalje, so po današnji predstavitvi obeh novih modelov v okviru mednarodnega sejma mobilne tehnologije v Barceloni sporočili iz družbe. Nova mobilnika sta narejena iz kovine in stekla - pri slednjem gre za Corning Gorilla Glass 4, ki velja za najbolj trpežno steklo na svetu. Telefona imata 14-nanometrski mobilni procesor s 64-bitno platformo in 5,1-palčni (13-centimetrski) zaslon.

Resolucija sprednje kamere znaša pet megapikslov, resolucija zadnje kamere pa 16 megapikslov. Kameri premoreta med drugim tudi lečo z goriščno razdaljo F1.9, pametno tehnologijo za optično stabilizacijo (Smart OIS) in funkcijo Quick Launch za hiter in neposreden dostop do kamere na katerem koli zaslonu.

Galaxy S6 in Galaxy S6 edge imata obenem vgrajeno brezžično tehnologijo, ki podpira standarda brezžičnega napajanja WPC in PMA. To jima omogoča delovanje na katerikoli brezžični podlagi, ki podpira omenjena standarda. Napravi po navedbah Samsunga prinašata tudi zmožnost izjemno hitrega žičnega napajanja, saj je čas polnjenja baterije skoraj 1,5-krat hitrejši kot pri predhodniku Galaxy S5.

Samsung je poleg tega danes napovedal najnovejšo storitev za mobilna plačila Samsung Pay, ki združuje brezstično tehnologijo (NFC) in novo patentirano tehnologijo, imenovano magnetno varno prenašanje (MST). To naj bi potrošnikom omogočali enostavno plačevanje z mobilniki tudi na POS-terminalih.

Za varnost naprav Galaxy S6 in Galaxy S6 edge bo skrbel nadgrajen sistem Samsung Knox, ki zagotavlja zaščito pred potencialnimi zlonamernimi napadi v realnem času. Za dodatno varnost bo poskrbela še rešitev Find My Mobile, ki zavaruje napravo v primeru izgube, saj zaščiti osebne podatke z vrsto različnih ukrepov, kot je npr. reaktivacijska ključavnica z možnostjo upravljanja na daljavo. Optimiziran čitalec prstnih odtisov pa omogoča tudi hitro preverjanje pristnosti ter zaščito šifriranih podatkov v zavarovanem pomnilniku.