Zanimivosti

Na dobrodelnem Ruthinem teku zbrali okoli 10.000 evrov

STA
1. 3. 2015, 19.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Na Bledu se je danes zaključila že tradicionalna športno-humanitarna prireditev Ruthin tek, ki se je je po besedah Mateja Markoviča iz društva Vztrajaj - Never give up udeležilo okoli 930 ljudi. Kot je pojasnil Markovič, so na 48-urnem teku zbrali okoli 10.000 evrov, te pa bodo v celoti namenili otrokom iz socialno ogroženih družin.

Osebni arhiv Mihe Podgornika

Sredstva so organizatorji zbrali s pomočjo prijavnin in prostovoljnih prispevkov. Ves izkupiček bodo predali Zvezi prijateljev mladine Slovenije, iz zbranega denarja pa bodo za otroke organizirali poletni tabor v Mozirju. Kot je pojasnil Markovič, bo ta športno-življenjski, saj bodo otrokom poleg s športnimi aktivnostmi poskušali pomagati tudi z življenjskimi nasveti.

Zametki dobrodelnega teka okrog Blejskega jezera segajo v leto 2012. Tedaj je tek potekal pod imenom Tečem, da pomagam. Udeležila se ga je tudi ultramaratonka, vrtnarka, pisateljica in kuharica Ruth Podgornik Reš, ki je konec leta 2012 umrla v gorah. V njen spomin je Športno-humanitarno društvo Vztrajaj - Never give up športno-humanitarni tek preimenovalo Ruthin tek.