Zanimivosti

Na Hrvaškem v Janeza Janšo preimenovali napačnega Emila Hrvatina

STA
20. 2. 2015, 11.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Umetnik in režiser Janez Janša, ki se je do leta 2007 imenoval Emil Hrvatin, je bil rojen v Matuljih na Hrvaškem in ima tudi hrvaško državljanstvo. Nedavno je zahteval, da bi mu tudi v sosednji državi uradno spremenil ime v Janez Janša, a so na matičnem uradu v Opatiji preimenovali napačnega Emila Hrvatina.

Facebook

Tako se je Janez Janša oz. Emil Hrvatin, ki se je želel izogniti morebitnim nevšečnostim zaradi dvojne identitete na Hrvaškem, znašel v bizarni situaciji, piše danes reški časnik Novi list.

Pojasnjuje, da je na svoj ljubljanski naslov, na katerem je prijavljen, prejel odgovor opatijskega matičnega urada, v katerem piše, da je ime Emil Hrvatin spremenjeno v Janez Janša. A ko je prebral odločitev, je ugotovil, da imena niso spremenili njemu temveč drugemu Emilu Hrvatinu, saj se razen imena in priimka podatki niso ujemali z njegovimi.

Hrvatin iz Ljubljane je spremenil ime v Janez Janša iz umetniških pobud s še dvema kolegoma. 

Drugi Emil Hrvatin iz Hrvaške verjetno niti ne ve, da so ga preimenovali v Janeza Janšo. Poskusi, da bi Janez Janša Emila Hrvatina iz Hrvaške obvestil o napaki matičnega urada, niso bili uspešni.

Ljubljančan je o vsem obvestil tudi matični urad v Opatiji, kjer so obljubili, da bodo napako popravili.

Hrvatin iz Ljubljane je spremenil ime v Janez Janša iz umetniških pobud s še dvema kolegoma. Med drugim so pripravili gledališko predstavo, ki je obravnavala spremembo imena in morebitne posledice.

Zahvaljujoč opatijskim birokratom lahko spišejo novo nadaljevanje predstave, v kateri bo nastopil tudi četrti Janez Janša, sklene Novi list.