Zanimivosti

CONRAD SVETUJE: Ste poskrbeli, da bo vsem v hiši toplo?

N.N.
26. 1. 2015, 11.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Letos je zima dokaj blaga in snega ni veliko, vendar se ponoči temperatura lahko spusti nižje od pričakovanega in ne bi bilo prvič, da zima pokaže svoje zobe pred prihodom pomladi. Hišni ljubljenčki mraza ne prenašajo dobro.

Več Conradovih nasvetov najdete na:  http://www.conrad.si/nasveti

To velja predvsem za mačke, ki imajo višjo povprečno telesno temperaturo od človeka in uživajo, če se lahko dobro ogrejejo. Poglejmo, kako jim lahko pomagamo, da jih ne bo zeblo.

Prepričani smo, da se vaš mucek ali kuža ne bo mogel upreti zeleni električno ogrevani preprogi AccuLux ThermoLux, ki prav tako lahko služi tudi kot topla podlaga za rastline, občutljive na mraz, ter terarije s kuščarji, kačami in drugimi živalmi, ki ne morejo brez vira toplote.

Preproga je velikosti 35 x 25 x 0,4 centimetrov in je lahko na površini segreta od 36 do 40 stopinj Celzija. Na njej bodo vaši štirinožni ljubljenčki mirno in sladko zaspali. Je tudi vodoodporna (v skladu z certifikatom IP67) in se z lahkoto čisti.

Kaj če blazine in preproge niso dovolj in je potrebno ogreti celoten manjši prostor, v katerem ljubljenčki preživljajo največ časa? 

Brez skrbi! Tukaj je kremenov (kvarcni) infrardeči grelnik Aurora QH 3006 BB, bele barve.
Z močjo 600 W bo na prijetno temperaturo v trenutku ogrel prostor do treh kvadratnih metrov. Majhen je in enostaven za prenašanje, zato ga lahko izmenično uporabite za ogrevanje več prostorov. Ima kabel, dolg 180 cm in je odporen na škropljenje z vodo (certifikat IP24).