Zanimivosti

Zavrnila skoraj milijardo dolarjev, ker hoče več

uk
8. 1. 2015, 11.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Bivša žena multimilijarderja Harolda Hamma, ki vodi naftno podjetje REJECTS, ni zadovoljna s tem, kar ji je v odpravnini ponudil njen mož.

Arhiv Svet24

Prepričana je namreč, da si zasluži več. Morda res, a že ponujeni znesek je nekaj, česar si navaden smrtnik niti predstavljati ne more. Toda Sue Ann, ki je Hammova druga bivša žena, pač verjame, da si je v 26 letih, kar sta bila poročena, zaslužila višjo vsoto.

Pred poroko Harold in Sue Ann nista podpisala predporočne pogodbe. 

Harold Hamm je Sue Ann ob razvezi ponudil »le« 975 milijonov dolarjev, kar je približno 823 milijonov evrov. A je bivša žena njegov ček gladko zavrnila rekoč, da to še zdaleč ni dovolj. Pred poroko Harold in Sue Ann nista podpisala predporočne pogodbe. Haroldov imperij pa naj bi bil vreden ogromnih 15 milijard evrov in, kot kaže, želi bivša žena vsaj polovico tega zneska. Haroldovi odvetniki so sicer dejali, da je njegovo premoženje danes vredno »le« 5,2 milijarde evrov in da je njegova ponudba več kot velikodušna. Prav tako naj bi padec cene nafte podjetje spravilo na manj kot polovično vrednost. Zanemarljivo ni niti, da je Harold svoji bivši ženi, s katero imata dva otroka, že plačal 13 milijonov dolarjev tekom ločitve. Prav žalostno je, da se, medtem ko ljudje po svetu umirajo od lakote, pomanjkanja zdravstvene oskrbe in pitne vode, svetovna elita igra z milijončki in milijardami, kot da gre za denar iz igre monopoli. A tako pač je.