Zanimivosti

Pozor eksplicitna vsebina: Česa tako brutalnega pa še ne!

M.J.
18. 12. 2014, 12.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

S tržišča računalniških iger so umaknili igro Hatred in sicer po drami s talci v Sydneyu, ki je za seboj pustila troje mrtvih in štiri ranjene.

YouTube

Steam je igro umaknil iz svojih strani in to samo en da po tem, ko so jo objavili. Zakaj so jo umaknili pa najbolj zgovorno odgovori preogled (trailer) igre, ki je zaokrožil po svetovnem spletu.

Igra namreč dopušča igralcu, da upravlja z masovnim zločincem, katerega edini cilj je narediti množični križarski pohod, to je ubiti čim več policajev in civilistov.

Vsebina igre je izredno nasilna, njeni snovalci pa so pojasnili, da je bil njihov cilj odgovoriti na vse večjo poplavo iger, ki slušajo biti nekaj več kot zgolj zabavne. Goli namen igre je vzbuditi sovraštvo, snovalci pa na to odgovarjajo; »Igralec se mora vprašati, kaj je tisto, kar človeka prižene na pot množičnega morilca.«

Igra Hatredje dobila 13.148 glasov, preden so jo odstranili iz Steam platforme zaradi kršenja njihovih pravil. Šefa podjetja Destructive Creations, Jaroslawa Zielinskega pa so obtožili, da je povezan s poljskimi neonacističnimi skupinami, kar pa sam striktno zavrača.

Ogled vsebine ni primeren za tiste z občutljivim želodcem!