Zanimivosti

Večna dilema – kaj kupiti za darilo

M.J.
4. 12. 2014, 15.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Vsako leto se nekaj dni pred decembrski prazniki srečamo s težavo, kaj kupiti za darilo sorodnikom in prijateljem. Tisti bolj izvirni se poslužujejo spletnega nakupovanja, spet drugi si raje darila ogledajo v živo in precenijo ali so primerna za njihove najdražje.

Arhiv Svet24

Vsi si želimo, da bi bilo darilo za Miklavža ali za božič izvirno in hkrati uporabno, seveda pa ima pri tem pomembno vlogo tudi cena. Spletno nakupovanje omogoča hiter, predvsem pa enostaven nakup. Zatečemo se k računalniku in v iskalnik vpišemo ključne besede "najboljša darila za Miklavža", "Kaj kupiti za Miklavža", "božična darila"... In ker število zadetkov kaj kmalu naraste na nepredstavljivo število si, ko pridemo do konca prve strani rečemo: »Nobenega pametnega darila ne najdem.« Korak dlje pa je naredila skupina, ki je pripravila eno bolj izvirnih daril za družinske člane in prijatelje; sestavili so namreč Kviz Slovenija in svet.

Arhiv Svet24

Odmik od elektronike

Zaradi vse večjega razmaha elektronskih iger in naprav pa morda že preveč pogosto pozabljamo na družabne igre. Te spodbujajo osebni razvoj na različnih področjih in tudi medsebojno interakcijo, spodbujajo socialni razvoj in povečujejo kognitivne (miselne) sposobnosti. Raznorazni kvizi stimulativno vplivajo na krepitev malih sivih celic in povečujejo splošno razgledanost in Kviz Slovenija in svet pri tem ni nobena izjema.

Preko zabave in druženja ob igranju, tako lahko pridobimo oz. obnovimo vsebine na različnih področjih (npr. usmerjeno na značilnostih krajev po svetu, Evropi, Sloveniji, zgodovinskih in kulturnih dejstvih, o naravi in okolju) pri tem pa krepimo kognitivne (miselne) sposobnosti.

Arhiv Svet24

Če ste med tistimi, ki radi igrate analogne igre, se po duši radi družite. To potrebo lahko posameznik zadosti z igranjem družabnih iger s sovrstniki, prijatelji ali družinskimi člani. Med igro je v skupini veliko priložnosti za zavzemanje glediščne točke soigralca, kar je velikega pomena pri razvoju empatije in prosocialnega vedenja vseh udeležencev.

Samo če imamo srečo se znajdemo na spletni strani, ki nam ponuja eno najbolj izvirnih daril za družinske člane in prijatelje. To darilo je kot nalašč ustvarjeno za Miklavža oz. za Božič in se imenuje Kviz Slovenija in svet.