Zanimivosti

Ceneje do »nove« smučarske opreme

G.T.
1. 12. 2014, 18.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Tradicionalni sejem zimske smučarske opreme na novo lokacijo privabil številne navdušence, bodisi za nakup bodisi za menjavo. Mariborski športni navdušenci, ki želijo prodati, kupiti ali samo zamenjati svojo smučarsko opremo, so pretekli konec tedna prišli na svoj račun.

Na delu parkirišča enega od nakupovalnih centrov so namreč pripravili sejem zimske smučarske opreme, kupci pa so lahko obisk izkoristili še za nakup smučarskih vozovnic s predsezonskim popustom. »Že vrsto let prodajam smučarsko opremo in letos ugotavljam, da je obisk sicer precejšen, vendar bi obiskovalci bolj kot kupovali raje menjavali smučarsko opremo ali jo kupili ob manjšem doplačilu. Pozna se kriza,« je pojasnila Darja Knuplež.

Včeraj dopoldne se obiskovalcev res ni trlo kot v soboto, a so bili kupci, kot so povedali, vseeno zadovoljni s pestro izbiro opreme. »Vsako leto obiščem sejem, saj če ne kupim česa zase, skoraj zagotovo prinesem nekaj otroku. Zadovoljen sem s ponudbo in tudi cene se mi ne zdijo pretirane. Tokrat nesem domov smučarski komplet s palicami za otroka, zanj pa sem odštel 70 evrov,« je pojasnil Edvard Muršec iz Kungote. Podobno je razmišljal tudi mlad par iz Maribora, ki je s sejemskega prizorišča odhajal s parom smuči. »Imel sem srečo, saj sem si kupil smuči, ki v trgovini stanejo najmanj 500 evrov, tukaj pa sem jih dobro ohranjene dobil za 210,« se je smehljalo Mateju Erženu iz Maribora, ki je zdaj, kot pravi, pripravljen na zimo. Včeraj je na parkirišču »opremil« še svoje dekle, zato komaj čakata, da začne snežiti in se bosta lahko po nekaj sušnih letih končno odpravila smučarskim radostim naproti.