Zanimivosti

Porsche po korejsko

A.Š.
28. 11. 2014, 10.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Kia je na kitajskem predstavila koncept KX3, ki bo njihov predstavnik segmenta SUV-C.

Arhiv Svet24

Koncept KX3 zaznamujejo SUV-videz s športnimi detajli, kupejevske steklene površine, majhen zadnji spojler, nežno dvigajoča se bočna linija in mišičaste kolesne obrobe. Rezultat je atraktiven videz kompaktnega športnega terenca, ki obljublja tako uporabnost kot tudi izjemno vožnjo. S svojo dolžino 4260 milimetrov, širino 1765 milimetrov in precejšnjo medosno razdaljo (2590 mm) koncept KX3 potnikom nudi dovolj prostora v kabini. S svojo višino 1630 milimetrov voznikom nudi dober pregled na dogajanjem okrog vozila tako na asfaltu kot tudi na brezpotjih, obenem pa s 400-litrskim prtljažnim prostorom in povsem ravnim prtljažnim dnom nudi dodatno uporabnost.

V Kii za zdaj še ne morejo potrditi serijske proizvodnje koncepta KX3.

Koncept KX3 bo poganjal 1,6-litrski turbo bencinski motor z neposrednim vbrizgom goriva (T-GDI), ki je uparjen z naprednim sedemstopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko (DCT). Štirikolesni pogon skupaj z zmogljivim motorjem T-GDI in ugodno porabo goriva voznikom nudi stabilnost v vseh voznih pogojih. Šasija KX3 je narejena za doseganje maksimalnih petih zvezdic po kitajskem varnostnem standardu C-NCAP in zaradi povečanja pasivne varnosti so povečali uporabo zelo trdnega jekla po vsej karoseriji.

Koncept KX3 je oblikovan in narejen izključno za kitajski trg. V Kii za zdaj še ne morejo potrditi serijske proizvodnje koncepta KX3.