Zanimivosti

Smo potomci bogov ali njihova stvaritev?

R.T.
29. 11. 2014, 15.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Ne slepimo se: nismo prva civilizacija na zemlji. Ves svet je poln osupljivih in nenavadnih dokazov, vendar za zdaj še ne segamo dovolj visoko, da bi lahko razvozlali skrivnosti. Vendar pa nekateri ljudje to vztrajno poskušajo, kot boste lahko razbrali iz pričujočega besedila. Smo potomci bogov ali njihova stvaritev?

Thinkstock

Neznano sevanje v egipčanskih piramidah

M. Chatelain je dokazoval, da so pod tremi egipčanskimi piramidami in sfingo podzemni hodniki, ki omogočajo »komunikacijo« med piramidami in vhod v skrivne sobane oziroma arhive s tajnimi zapisi znanja egipčanskih svečenikov. Na podlagi te hipoteze je Luis Alvarez, dobitnik nobelove nagrade za fiziko, prišel do zanimive zamisli. Predlagal je uporabo kozmičnih žarkov, ki imajo izredno sposobnost prodiranja. Postavili so detektor kozmičnih žarkov v notranjost ene od piramid, da bi zaznali različno stopnjo sevanja v odvisnosti od debeline zidu. Če imajo piramide skrivne prostore, naj bi detektor zaznal večjo stopnjo sevanja. Detektor so postopoma obračali v vse smeri in snemali rezultate na magnetne trakove, ki so jih poslali v Kairo, da bi jih tam dešifrirali. Vsi so bili prepričani, da bo skrivnost piramid naposled rešena. Na splošno začudenje so v Kairu ugotovili, da je detektor kozmičnih žarkov poleg teh registriral še nam neznano sevanje, ki je druge podatke zmedlo do te mere, da jih je bilo nemogoče razbrati. Zmedeni znanstveniki so nato aparaturo prenesli v Kairo in jo ponovno testirali. Zunaj piramide so vsi aparati delovali brezhibno. Še večkrat so poskušali detektor namestiti v piramido, a vsakokrat zaznali neznano sevanje in dobili drugačne rezultate. Luis Alvarez je odstopil od nadaljnjega raziskovanja, se vrnil v Kalifornijo in se posvetil drugim nalogam. M. Chatelain je ugotovil, da so davni predniki, kot kaže, predvideli možnost odkritja skrivnosti egipčanskih piramid in so zato vgradili oddajnik močnih sevanj. To izjemno tezo dokazujejo tudi drugi primeri. Obstaja veliko resnih ljudi, med katerimi so celo znanstveniki, ki trdijo, da so občutili delovanje čudnih magnetnih sil, če so bili dlje časa v notranjosti piramid ali v njihovi bližini. Če so piramide res zaščitene na tak način, mora biti pod temi mogočnimi skladovnicami skal, ki stojijo že več kot 5000 let, skritega nekaj zelo pomembnega. Obstajajo zapisi egipčanskih svečenikov, ki govorijo o skrivnostni sobi pod nivojem Nila, ki pa je znanstveniki do danes še niso našli. Sklepajo, da so v tej sobi grob prvega faraona, ki je bil nezemeljskega porekla, sistem za hlajenje in oddajnik skrivnostnih sevanj, ki se napaja z energijo atomskih baterij ali s periodičnimi spremembami pritiska, ki nastanejo kot posledica letnih poplav Nila, za katere so menili, da nastajajo zaradi vpliva Siriusa.

Sumercem skrivnostna bitja niso bila neznanka.

Vprašanja bez odgovorov

Kdo so bila bitja, za katera na sumerskih in asirskih glinenih ploščicah piše: »Bila so bitja, ki ne vedo, kaj je hrana in pijača, ničesar ne jedo in ničesar ne pijejo.« Ali so roboti? Mnoge legende trdijo, da so bogovi uporabljali neobičajna letala, ki so se lahko pomikala po tleh, se potapljala v oceane, letela in lebdela v zraku ter se dematerializirala. Kakšna so bila ta letala, iz česa so bila narejena in kakšno gorivo so uporabljala? Na osnovi česa so grški in rimski filozofi trdili, da obstajajo za Saturnom še drugi planeti, če se ve, da je teleskop izum srednjega veka? V prazgodovini je v Afriki cvetela kultura civilizacije Zimbabveja. Njeni pripadniki so gradili templje brez oken in vrat, z odprtino, usmerjeno proti nebu. Na kakšen način so vstopali v te velike zgradbe? Ali niso imeli morda letečih priprav za spuščanje v notranjost templjev? Helikopterji pred nekaj tisočletji? Na Kitajskem so odkrili grobnico iz približno 265. do 319. leta našega štetja. Dokazano je bilo, da je ornament, najden v njej, sestavljen iz petih odstotkov magnezija, desetih odstotkov bakra in 85 odstotkov aluminija. Sodobna znanost pa trdi, da je bil prvi aluminij proizveden 1808. leta, in sicer z elektrolizo. V grobnicah Inkov v Peruju pa so odkrili okraske iz platine. Za pridobivanje platine je potrebna sodobna tehnologija, saj vemo, da se platina tali pri 1730 stopinjah Celzija. Število pi (3,14) je odkritje nizozemskega matematika iz 17. stoletja. V Muzeju likovnih umetnosti v Moskvi pa hranijo egipčanski papirus, ki dokazuje, da so znanstveniki iz časov faraonov poznali pi in ga tudi uporabljali pri gradnji piramid. V Indiji so odkrili skelet, katerega radioaktivnost je 50-krat večja od normalne. Da bi skelet pred 4000 leti umrlega človeka zadržal takšno radioaktivnost, bi moral uživati hrano, ki je več stokrat radioaktivnejša od naše. Kako razrešiti te skrivnosti in najti prave odgovore? Ali bodo raziskovalci v prihodnosti dovolj vztrajni pri odkrivanju prazgodovinskih resnic? Čakajmo in raziskujmo.

V grobnicah Inkov v Peruju so odkrili okraske iz platine.

Štiri velike civilizacije davne preteklosti

Na osnovi najnovejših raziskovanj znanstveniki sklepajo, da so v preteklosti obstajale štiri velike civilizacije, ki so živele na mestih današnjih oceanov: Arktičnega, Indijskega, Tihega in Atlantskega. Ta teorija je zasnovana na zanimivem primeru sveže pomaranče, pri kateri se sčasoma notranjost bolj osuši kot lupina, nato pomaranča dobi obliko tetraedra. Tako se je zgodilo tudi z zemljo, ki je s hlajenjem dobila obliko tetraedra s štirimi celinami in štirimi velikimi oceani, ki se nenehno dvigajo in spuščajo zaradi premikanja polov v odnosu na njeno rotacijsko os. Geologi so odkrili, da je tesna zveza med premikanjem zemeljske skorje in ledenimi dobami oziroma topitvijo ledenih območij in nastajanjem novih toplih krajev. Kot kaže, do takih premikov pride vsakih 36.000 let, premik sam pa traja 6000 let. Pri tej teoriji pa ne smemo pozabiti, da se skladno s poli premika tudi ekvator, ki je s stališča človeštva bolj pomemben, ker je najgosteje naseljen. Tako lahko dobimo odgovore na vprašanja, od kod civilizacije ali njihove sledi na tako nepristopnih in neprimernih mestih za življenje, kot so recimo pragozdovi Gvatemale, Laosa in Tajske, zaledenele planote Tibeta ali puščave. Brez dvoma je dokazano, da je civilizacija mnogo starejša, kot se je domnevalo, še posebno zaradi odkritij, da so spomeniki in grobovi v Španiji in Franciji več kot 2000 let starejši od egipčanskih piramid. Ostaja pa vprašanje, kaj lahko imamo za začetek civilizacije. Ali je to obdobje, ko so ljudje začeli šteti in pisati, ko ogenj ni bil več naključje, ko so začeli klesati kamnito orodje in predelovati kovine ali katero drugo? Ugotovimo lahko, da civilizacija v takšni ali drugačni obliki obstaja najmanj 65.000 let od časa kromanjonskega človeka. Koliko ta teza drži, bodo pokazala znanstvena raziskovanja, ki potekajo v raznih krajih sveta, predvsem pa čas.