Zanimivosti

Družaben zaključek sezone

Gabrijel Toplak
20. 10. 2014, 18.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Sobotno popoldne je za kolesarsko sekcijo Grmada pri Turističnem društvu Vurberk, ki šteje 40 članov, minilo v znamenju druženja. In brez koles.

Gabrijel Toplak

Srečali so se na tradicionalnem jesenskem druženju, s katerim končajo uspešno kolesarsko sezono. »Še preden smo člane pogostili s hrano na vurberškem gradu, smo obiskali priznanega lokalnega vinarja, ki nam je, kot več let doslej, pripravil degustacijo,« je povedal predsednik vurberške kolesarske sekcije Ivan Žižek.

Gabrijel Toplak

Razvajal jih je asistent za vinogradništvo in vinarstvo na mariborski fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede Borut Pulko, ki je eden večjih vinogradnikov v podravski regiji, saj upravlja s približno 10 hektarji vinogradov. »V kleti ni bilo soda ali steklenice, ki je ne bi predstavil. Ustavili smo se pri 20 različnih sodih in poskusili tekoči letnik, mošt in vse tisto, kar je še ostalo. Gre predvsem za spoznavanje,« je razložil Pulko.

Gabrijel Toplak

Sobotnega kolesarskega dogodka, ki je minil v sproščenem vzdušju, sta se udeležila tudi Cvetka Golob iz Jablanc pri Koreni in Venčeslav Polanec iz Grajenščaka, ki med vsemi člani preživita največ časa na kolesu. »Sem redni udeleženec vurberškega avgustovskega kolesarskega maratona, pa tudi na drugih se rad pojavim. Seveda se s kolesom največ vozim še v prostem času. In števec za zdaj kaže, da imam letos za seboj že 2900 prevoženih kilometrov,« je dejal 75-letni Polanec.

S približno 400 kilometri manj v letošnjih sezoni se lahko pohvali Golobova. »Kolesarim večinoma po Sloveniji in letošnje leto ni izjema. Vsako leto se približam številki 3000 prevoženih kilometrov, saj se udeležim več kolesarskih maratonov, veliko sem prekolesarila tudi ljubiteljsko. In kolesa še nisem postavila 'v kot'. Pravi kolesar kolesari tudi pozimi, zato v društvu med drugim še načrtujemo organizacijo zaključne ture,« je poudarila Golobova.