Zanimivosti

Ko se škulja v deželi žabarjev

Aleš Sumina
20. 10. 2014, 14.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Pred nekaj dnevi je na Logu pri Brezovici potekalo mednarodno tekmovanje v škuljanju. Od ljudi, ki so vešči te igre, so organizatorji prejeli polno spodbudnih besed in pohval, da so glede na začetne korake zelo talentirani. Eden od primorskih škuljašev je rekel, da si ni mislil, da se bo nekoč škuljalo tudi v deželi žabarjev. No, pa se, in to vse bolje.

AS

AS

Na prvo mednarodno tekmovanje v škuljanju in metu v tarčo se je odzvalo lepo število tekmovalcev iz Slovenije in Hrvaške. Tekmovanja se je udeležila ekipa iz hrvaškega Zagorja, PK Mokrice, iz Istre so prišle ekipe Savudrije, Marčenegle, Pule, Pinete in Umaga, iz Slovenije pa so bile poleg domače ekipe ŠD Škulja Barje še ekipe iz Vogrskega, Arčon in Topolšice. 

Začelo se je s folkloro, končalo pa z dobrotami izpod peke.

Po pozdravnem nagovoru predstavnika kluba in folklornem nastopu skupine Rožmarin iz Vnanjih Goric se je začelo, in to zares. Predsednik društva Robert Dominič in nekdanji župan Mladen Sumina sta s simboličnim metom škulje uradno odprla tekmovanje, ki se je zvečer razvilo v sproščeno zabavo v znamenju dobrot izpod peke in dobre kapljice.

AS

Tretje in drugo mesto na tekmovanju sta osvojili ekipi iz Vogrskega, pokal za prvo mesto pa je odšel v deželo tartufov, v Marčeneglo. Da je ena od nagrad ostala v domačem klubu ŠD Škulja Barje, pa je poskrbel Miran Kumer. Še enkrat je dokazal, da se lahko kosa z mojstri, saj je zmagal v metu v tarčo. Član zmagovalne ekipe, Armando Fabijančič, ki je tudi predsednik istrske zveze škuljanja (IPS), se je ob podelitvi nagrad v imenu zveze tudi zahvalil ŠD Škulja Barje za odlično izpeljano prvenstvo.

Prvenstva se je udeležil tudi na novo izvoljeni župan Miran Stanovnik. 

Odkrito je povedal, da bi jim lahko po videnem v bližnji prihodnosti celo zaupali organizacijo svetovnega prvenstva. To pa je seveda izjemna čast za tako mlado društvo. Na eni strani je to tudi lepa potrditev odličnega dela vseh društev, ki delujejo v Športnem parku Log in vzorno skrbijo za športni park in njegovo prepoznavnost doma in onkraj državnih meja.

AS