Zanimivosti

Samsung pohitel z novim tabličnim telefonom Note 4

G.G./STA
24. 9. 2014, 10.58
Posodobljeno: 24. 6. 2023, 09.17
Deli članek:

Južnokorejski Samsung bo svoj paradni tablični telefon Galaxy Note 4 na trg poslal prej, kot je bilo sprva načrtovano. V Južni Koreji in Kitajskem bo na voljo že ta teden, do konca meseca pa naj bi prišel tudi v večino drugih držav po svetu.

Reuters
V Samsungu pravijo, da jim je uspelo z lastno tehnologijo, poimenovano Hybrid Adaptive Array.

Gre za prvi primer, ko Samsung svoj izdelek pošilja najprej na kitajski trg. To nakazuje, da se mu mudi prehiteti tamkajšnjo konkurenco, še posebej pa ameriški Apple, čigar najnovejša mobilnika beležila rekordno prodajo, a na Kitajskem še nista na voljo.

Seriji Galaxy Note in Galaxy S igrata ključno vlogo pri Samsungovem vzponu na prvo mesto na lestvici proizvajalcev pametnih telefonov. A podjetje, ki več kot polovico prihodkov ustvari s prodajo pametnih naprav, se v zadnjem času sooča z vse hujšo konkurenco. V drugem letošnjem četrtletju je zabeležilo skoraj 20-odstotni padec čistega dobička, delnice pa se trenutno nahajajo na dvoletnem dnu.

"Trenutno se soočamo s težavno poslovno situacijo," je na uradni splavitvi novega tabličnega telefona v Seulu dejal vodja prodaje pri Samsungovi enoti za mobilnike Lee Don-Joo. "Vendar pa upamo, da nam bo s tehničnimi inovacijami uspelo iziti iz težav v najkrajšem možnem času," je poudaril.