Zanimivosti

Novinarka v živo dala odpoved

M.J.
23. 9. 2014, 08.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Novinarka televizijske postaje na Aljaski je pustila svoje kolege v zadregi, ko je v živo med oddajo sporočila, da zapušča televizijo. Ob tem je priznala, da je lastnica edinega zakonitega podjetja za marihuano v tej ameriški zvezni državi, o katerem je ravno takrat poročala.

Youtube

Novinarka KTVA 11 News Charlo Greene je šele na koncu prispevka o podjetju The Alaska Cannabis Club, ki povezuje upravičence do marihuane v medicinske namene z lokalnimi pridelovalci marihuane, priznala, da je njegova lastnica.

Prispevek je končala z besedami: "Vse kar ste slišali je razlog, zakaj bom jaz, lastnica The Alaska Cannabis Club, vložila vso svojo energijo v boj za svobodo in pravičnost, ki se bosta začeli z legalizacijo marihuane tukaj na Aljaski", poročajo tuji mediji.

"Kar zadeva to službo, no, ni da imam izbiro, vendar pa, j... ga, dajem odpoved," je dejala, preden je odkorakala iz studia.

Kamera je takoj prešla na njenega sovoditelja, ki se je očitno presenečen takoj opravičil gledalcem in dejal, da se bodo "takoj vrnili", nato pa nadaljeval z drugo novico.

Charlo Greene je nato lokalnim medijem povedala, da je hotela izpostaviti predlog o legalizaciji marihuane, o katerem bodo na Aljaski na referendumu odločali novembra in s katerim bi omogočili uporabo marihuane v medicinske namene.

Ob tem se je opravičila vsem, ki jih je morda užalila, a poudarila, da ji za storjeno ni žal. Pojasnila je, da je želela volivce opozoriti na to vprašanje, saj mnogi bolniki ne vedo, da na Aljaski nimajo okvira, ki bi jim zagotovil, da bodo dobili svoje zdravilo.

Televizija KTVA 11 News se je nato v izjavi opravičila za njene "neprimerne besede" in sporočila, da so jo odpustili iz službe.