Zanimivosti

Po tridesetih letih skupnega življenja bi ga pojedel ob prvi priložnosti

J.P.
13. 9. 2014, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Lovec na krokodile, ki je sedemnajst let preganjal nevarne živali, ima danes največjega krokodila v ujetništvu na svetu.

Štiriinosemdesetletni George Craig iz Avstralije je nevarnega Cassiusa – ki meri 5,5 metra in tehta eno tono –, ujel pred tridesetimi leti, od takrat pa živita skupaj.

George je v preteklosti sedemnajst let lovil nevarne krokodile in jih selil na območja, kjer ljudem niso predstavljali grožnje. Cassiusa je leta 1987 ujel v eni od rek v avstralskem Severnem teritoriju, kjer si je zaradi svoje velikosti in pogostih napadov na plovila prislužil prav poseben sloves. Nič nenavadnega torej, da so mu domačini stregli po življenju. Takrat pa se je vmešal George – bil je odločen, da velikana reši pred gotovo smrtjo in mu ponudi dom v svojem zavetišču Marineland Melanesia. Tako sta skupaj že trideset let, vendar pa si tudi po vsem tem času George ne dela utvar, da ga Cassius ne bi pojedel ob prvi priložnosti, četudi ga vestno hrani vsaki dan.
Georgov triindvajsetletni vnuk Billy, ki mu pomaga v zavetišču, je povedal, da je velikan po tridesetih letih dedu prirastel k srcu: »Cassius je bil problematičen krokodil, skrajno agresiven. Temu primeren je bil tudi njegov sloves in če ne bi bilo mojega deda, ki ga je pripeljal v svoje zavetišče, ga danes skoraj gotovo ne bi bilo več med nami. Ujel ga je le z vrvjo in bojevitim duhom.«