Zanimivosti

Šok! Ivanka čakala v napačni trugi!

K.A.
7. 9. 2014, 15.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Družina je po tragični napaki še vedno v hudem šoku!

PS
Kaj se z nami dogaja pred potovanjem v drugo dimenzijo?

"Ko smo v mrtvašnici odprli trugo smo se skoraj zgrudili, saj v njej ni bila naša mama, ampak je tam ležala povsem neznana ženska," sta šokirano dejala Ivan Čukljek (57) in njegova sestra Branka Pikutić iz Belca blizu hrvaškega Zaboka.

Nesrečnico bi morali pokopati včeraj ob 16. uri na tamkajšnjem pokopališču, potem ko je v soboto umrla na oddelku za kardiologijo v bolnišnici v Zaboku. A, ko so včeraj ob desetih svojci prišli v mrtvašnico, ker so se želeli še zadnjič posloviti od nje, je sledil pravi šok. "Na srečo je moja sestra želela, da odpremo trugo. No, če tega ne bi zahtevala bi pokopali povsem neznano žensko. Naša mama je imela skoraj 80 kilogramov, ženska v trugi pa jih je imela polovico manj. Truga je bila naša, a v njej povsem napačna oseba, ki je bila oblečena v oblačila naše mame," sta dejala s solzami v očeh.

"V šoku sem, vse kar si v tem trenutku želim je, da bi dobil truplo svoje mame in jo pokopal."

Kmalu po začetnem šoku sta se obrnila na bolnišnico, kjer je njuna mama preminula, a tam so jima dejali, da pokojna Ivana Čukljek ni pri njih in da v svoji mrtvašnici nimajo niti ene mrtve ženske. Po dobri uri iskanja se je izkazalo, da je pokojna Ivanka v trugi v Mihovljanu, kjer bi morala ležati Katica Plukavec (86). In, ker tamkajšnja družina truge ni niti odpirala, ni niti vedela, da v trugi ni njihova pokojnica.

"V šoku sem, vse kar si v tem trenutku želim je, da bi dobil truplo svoje mame in jo pokopal," je dejal Branko Plukavec (51) izpred mrtvašnici v Zaboku, kamor so včeraj v popoldanskih urah pripeljali obe pokojnici in ju končno položili v pravilni trugi.

"To kar se nam je zgodilo je grozno. Moji mami so dali robček, ki ni njen in na njo spravili oblačila ženske, ki je 40 kilogramov lažja, le kako, da ob vsem tem nihče ni posumil, da nekaj ni kot bi moralo biti," se sprašuje ogorčen Ivan.

Medtem se je že oglasil ravnatelj bolnice v Zaboku dr. Ivan Švajger, ki je obljubil, da bodo našli krivca, ki je storil to usodno napako. "Žal mi je za obe družini in vem, da jim ni lahko. Če se ugotovi, da je napako naredil zaposleni v mrtvašnici, bo za svoja dejanja tudi odgovarjal. Povsem mogoče pa je, da je napako naredilo tudi pogrebno podjetje," je še dejal Švajger.