Zanimivosti

Festival okusov 2014 – Gurmanski dogodek leta v regiji Alpe Adria

R.T.
27. 8. 2014, 13.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Festival okusov se v sklopu organizacije Restaurant Cluba letos ponovno predstavlja največjim ljubiteljem kulinarike v regiji Slovenije, Hrvaške, obmejne Italije in Avstrije. Letos bo festival potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, istočasno pa se bo ob njem odvijal tudi Mednarodni vinski sejem. Največji kulinarično gurmanski dogodek v regiji Alpe Adria bo tako združil gostince, kulinarične proizvajalce in vinarje na enem mestu.

Restaurant club

Restaurant club
Festival okusov bo med 4.9. in 6.9.2014 potekal na GR v Ljubljani, kjer se bo zvrstil bogat program, ki bo vključeval vrsto gastronomskih in vinskih dogodkov, razna predavanja, kuharske šove in tekmovanja.

Festival Okusov® 2014 organizira Restaurant Club, mreža restavracij z več kot 250 pridruženimi gostinci v regiji Alpe Adria. Člani kluba lahko ob predložitvi zlate članske kartice uživajo gurmanske trenutke s popustom do 25% na hrano in pijačo, ter imajo popuste in ugodnosti tudi pri rezervaciji sob in drugih storitvah. Član Restaurant Cluba lahko postanete tako, da se kot uporabnik registrirate na uradni spletni strani Restaurant Cluba, pokličete klicni center na številko 031 200 000 ali pošljete e-mail na naslov pomoc@restaurantclub.si. 

Med gostinci bo potekalo tekmovanje za Zlatega gostinca 2014, ob tem pa tudi tekmovanje v ''food paringu'', kjer se bo za pripravo najboljše kulinarične specialitete med seboj pomerilo 16 znanih osebnosti.

Ob tem se bodo z degustacijami predstavile tudi nekatere izmed restavracij, ki jim je organizator Restaurant Club podelil naziv WINNER 100 Alpe Adria. Kriteriji izbora slonijo na združenih ocenah priznanih domačih in tujih vodnikov po restavracijah, kot so Gault Millau, L’Espresso, Falstaff, Dobri restorani in številnih drugih virov, kot tudi novih trendov, ki jim sledijo nekateri izbrani gostinci in smo jih zaznali v organizacijskem odboru festivala. Z degustacijami se jim bo pridružilo tudi nekaj ostalih restavracij in gostinskih objektov, primernih za vse okuse. V primeru lepega vremena bo del festivala potekal tudi na zunanjih površinah ‘’Open air’’.

Otvoritvena ekstravagantna gala večerja bo tokrat potekala v Ljubljani in po lanskoletni izjemni predstavitvi v Zagrebu, pričakujemo zares izjemen gurmanski dogodek leta. Za eksplozijo okusov bodo na krožnikih gurmanov bodo tudi tokrat poskrbeli le najboljši chefi iz regije Alpe Adria. Večerjo bodo pripravili Igor Jagodic iz restavracije Strelec, Danijel Dekić iz restavracije Monte, k sodelovanju pa se bo s chefom Albertom Tonizzom pridružila tudi italijanska restavracija Al Ferarut, ki se ponaša z Michelinovo zvezdico.

Restaurant club
Obiskovalcem bodo letos dosegljive tri različne vstopnice. Navadna vstopnica (6 eur) omogoča vstop na Festival okusov in Mednarodni festival vin, premium vstopnica (20 eur) pa ob tem ponuja še neomejeno možnost pokušine vin in hrane, ter ostale posebne ugodnosti. Za poslovne partnerje in podjetja ponujamo premium business vstopnico (90 eur), ki vključuje tudi vabilo za dve osebi na Gala Ekstravagantno večerjo z že vključenim 5 hodnim menijem.