Zanimivosti

Snapchat naj bi bil vreden 10 milijard dolarjev

STA/G.G.
27. 8. 2014, 09.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Ameriško spletno družbeno omrežje Snapchat naj bi bilo vredno okrog 10 milijard dolarjev. Gre za oceno, narejeno na podlagi investicije, ki jo je za Snapchat namenil ameriški sklad tveganega kapitala.

Reuters
Gre za sklad Kleiner Perkins Caufield & Byers, ki je v Snapchat investiral 20 milijonov dolarjev. Vrednost Snapchata je aktualna v luči številnih interesentov za nakup oziroma investiranje v to posebej med mladimi zelo priljubljeno spletno družbeno omrežje, ki je zaživelo septembra leta 2011.

Za investicijo v Snapchat naj bi se v zadnjem času med drugim zanimal kitajski e-trgovinski velikan Alibaba, že v lanskem letu pa je podjetje zavrnilo prevzemno ponudbo s strani ameriškega spletnega družbenega omrežja Facebook. Ta naj bi za Snapchat ponujal tri milijarde dolarjev.

Snapchat je v osnovi mobilna aplikacija, s katero lahko fotografirajo in snemajo video posnetke ter jim dodajajo besedilo in risbe, ta sporočila, imenovana snap, pa nato pošljejo seznamu izbranih uporabnikov in pri tem tudi določijo, koliko časa bodo prejemnikom na voljo za ogled. Po izteku tega časa se zbrišejo in tako niso več vidna.