Zanimivosti

VIDEO: Putina pozval, naj se polije z ledeno mrzlo vodo

G.G.
21. 8. 2014, 08.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Ameriški igralec Vin Diesel se je v sklopu akcije 'Ice Bucket Chalenge' polil z ledeno mrzlo vodo in ruskega predsednika Vladimirja Putina pozval, naj tudi sam stori enako.

You Tube
Vin Diesel je k osvežitvi z ledeno mrzlo vodo pozval še stanovsko kolegico Angelino Jolie in prvo damo ZDA Michelle Obama.

Putin se zaenkrat še ni odzval, je pa njegov predstavnik za stike z javnostmi Dmitrij Peskov dejal, da predsednik Putin tega posnetka najverjetneje ni videl in ga tudi ne bo, saj ima veliko pomembnješih zadev, s katerimi se mora ukvarjati.

Ice Bucket Challenge je dobrodelni projekt oziroma veriga izzivov, ki se širi prek spletnih omrežij, tudi med slavnimi. Učinek domin je sprožil nekdanji igralec bejzbola Pete Franto. Ta ima bolezen, ki povzroča odmiranje motoričnih nevronov. Ustanova ASL to bolezen raziskuje in prav zanjo tisti, ki sprejmejo ledeno mrzlo prho, prispevajo sredstva.

Med znanimi so se stuširali že Mark Zuckerberg, Bill Gates, Lady Gaga, Oprah in Charlie Sheen ter Anže Kopitar, če izpostavimi samo nekatere.