Zanimivosti

Bi hoteli, da vas pokopljejo v "steklenici"?

J.P.
6. 8. 2014, 15.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Nič nenavadnega ni, da si ljudje pred smrtjo izberejo krsto, v kateri želijo biti pokopani. Izbira tega 48-letnika pa ni ravno običajna.

Britanec Anto Wickham želi biti pokopan v steklenici viskija – no, v repliki le-te. Dobre tri metre visoka krsta je nekdanjega vojaka stala dobrih 37.000 evrov.

Anto si je krsto prišel ogledat iz Afganista, kjer deluje kot telesni stražar – dejal je, da mu ni bilo lahko zlesti vanjo.

Kakorkoli že nenavadna se zdi njegova izbira, pa ima Anto zanjo povsem tehten razlog. V Iraku je namreč izgubil osem tovarišev, zato se je odločil, da bo iz svojega pogreba naredil praznovanje. Podjetje, ki se bavi z izdelavo ravno takšnih neobičajnih domislic, je za krsto v obliki steklenice potrebovalo več mesecev. Anto si je krsto prišel ogledat iz Afganistana, kjer deluje kot telesni stražar – dejal je, da mu ni bilo lahko zlesti vanjo.

Vendar pa se ne namerava ustaviti pri krsti v obliki steklenice viskija – za nagrobnik si je zaželel iPad na sončno energijo. Prav tako išče pivovarno, ki bi ga na pokopališče dostavila v enem od svojih vozil. Kaj pa glasbena spremljava? Tudi za to se je že odločil – posloviti se namerava ob spremljavi slovite »My way« v izvedbi Sida Viciousa.