Zanimivosti

Plinska maska kot modni dodatek?

J.P.
2. 8. 2014, 10.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Plinske maske vsekakor so uporabne, a žal ne veljajo za najbolj modnega od dodatkov in znatno otežujejo interakcijo s soljudmi. Njihovemu slabemu slovesu se je odločila konec narediti izraelska oblikovalka Zlil Lazarovič – naredila je namreč prvo plinsko masko, ki ni le elegantnega izgleda, temveč omogoča neovirano komunikacijo.

Kot pravi Lazarovičeva, je z njo mogoče početi vse stvari, ki jih počnete običajno. »Večji prozorni del daje prostor obraznim izrazom, široka oblika pa daje vtis nasmejanega, zdravega obraza,« je dejala Zlil.

Plinske maske vsekakor so uporabne, a žal ne veljajo za najbolj modnega od dodatkov in znatno otežujejo interakcijo s soljudmi.

»Napram trenutnim plinskim maskam, ki zakrivajo obraz in omejujejo komunikacijo, je moj izdelek zasnovan tako, da daje vtis pozitivne izkušnje.« Idejo za lepšo masko je dobila leta  1991, ko je divjala zalivska vojna in si je morala njena družina pogosto nadevati »vesoljske« plinske maske. Takrat je spoznala, kako pomemben je videz pri ohranjanju vtisa normalnosti celo v najbolj stresnih situacijah.