Veliko presenečenje

Glasbenik po 59 letih videl svojo varuško

Teja Pelko
20. 10. 2017, 08.30
Deli članek:

Srbski zvezdnik je v svoji dolgoletni karieri doživel marsikaj, ena od najlepših stvari pa se mu je zgodila med nastopom v mariborskem Domu za starejše Danice Vogrinec.

Last izvajalca
Bora Ðorđević s svojo varuško

Koncerta se je namreč udeležila tudi njegova varuška, ki je ni videl vse od svojega petega leta – in to ravno na njen 84. rojstni dan.

M24/Marko Vavpotič
Frontman Riblje čorbe v Stožicah napoveduje pravi koncertni spektakel.

»Ko sem šel proti odru, me je na stopnicah pričakala neka gospa. Povedala mi je, da je pazila name v otroštvu, in mi začela pripovedovati o moji družini v mojem rodnem Čačku. Življenje res piše romane,« nam je povedal Bora, ki svoje varuške ni videl dolgih 59 let, saj se je pri 20 letih preselila v Maribor, zdaj pa je ena od oskrbovank Doma za starejše Danice Vogrinec. Glasbenik se je gospe zelo razveselil, povabil jo je tudi na oder.

Zelo lep vtis pa so na Boro naredili tudi drugi upokojenci. »V svoji 40-letni karieri smo nastopali po vsem svetu in doživeli marsikaj. Po vseh teh letih igranja, ko smo mislili, da smo doživeli že vse, kar se doživeti da, smo maja letos dobili povabilo na enega najbolj nenavadnih koncertov. Koncert Oma, deda & rock'n'roll nas je dobesedno pustil odprtih ust, saj nas je v Domu Danice Vogrinec Maribor pričakalo pet tisoč ljudi. Posebno presenečenje pa nam je pripravil mešani pevski zbor stanovalcev, v katerem je povprečna starost 83 let, ki je z nami neutrudno prepeval najbolj udarne rockovske komade. Še enkrat smo se prepričali, da rock preprosto imaš v sebi ali pa ga nimaš. In če ga imaš, traja za vse življenje!« je povedal Bora, ki ga je zbor tako zelo navdušil, da ga je kot posebnega gosta povabil na svoj koncertni spektakel ob 40-obletnici skupine Riblja čorba v Areno Stožice Ljubljana, kjer bodo skupaj z njimi zapeli Nemoj da ideš mojom ulicom in Volim, volim žene.