"Trije žulji in pol"

Titova vnukinja brezkompromisno nad jokajočega Čilića

R.T.
17. 7. 2017, 09.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Za primerjavo je Saša Broz objavila fotografijo nog baletne plesalke. One celotno kariero trpijo in molčijo ter ob uspehih ali neuspehih ne objavljajo fotografij svojih poškodb, je še dodala.

Profimedia

Po nedeljskem finalu se je Roger Federer zapisal v zgodovino tenisa, njegov nasprotnik Marin Čilić pa ... no, v nekoliko drugačno zgodovino. Ki ima na srečo tudi krajši spomin. 

Poročali smo, da se je Čilić med dvobojem, ko je bil v že konkretnem zaostanku za Federerjem, zlomil in bruhnil v jok. Kriv je bil žulj na podplatu, v izjavi za HTV pa je hrvaški igralec tenisa dejal, da je že po zmagi nad Samom Querreyem v stopalu začutil bolečeno. Skušali so jo odpraviti, vendar pa je bila ta bolečina zelo huda tudi v nedeljo zjutraj. Pod palcem na  stopalu se je nabrala kri in zdravniki so uspeli izvleči tekočino. Marin je dobil injekcijo, vendar pa zaradi trde kože na stopalih ta ni uspela blokirati bolečine. Kot je dejal, mu je tedaj postalo jasno, da bo v dvoboj odšel nepripravljen. 

Profimedia
Čilićevi žulji.

"Pol ure pred začetkom sem dobil še eno injekcijo in sem mislil, da me bo bolelo manj, vendar sem že na ogrevanju začutil hudo bolečino in jasno mi je bilo, da ne bom mogel igrati na najvišji ravni. Vsakič, ko sem stopil na levo nogo, me je zelo zabolelo", je dejal.

"Veliko napora sem vložil v to, da sem se uvrstil v finale Wimbledona, čustva so se nabirala ... Med dvobojem sem dojel, da imam malo možnosti in v tem trenutku so me preplavila in nadvladala čustva," je zlom na zelenici opisal Marin Čilić. 

Profimedia
Med dvobojem so ga pestile težave.

Njegov zlom je bil deležen velike pozornosti na družbenih medijih. Vnukinja Josipa Broza je brez dlake na jeziku Čilića (sicer brez omembe njegovega imena) preko facebooka sporočila, da baletke celotno kariero "molčijo in trpijo" in da ne objavljajo fotografij poškodb, da bi s tem zahtevale, da se jim "oprosti" uspeh ali padec, je zaradi "treh žuljev in pol, ki nam jih zdaj vsiljujejo iz Wimbledona" zapisala Saša Broz. 

Tudi sicer se je na twitterju znašlo kar nekaj smešnic na račun Čilićevega zloma in pozivov, da mu ni treba jokati, če izgublja dvoboj. So se pa številni posatvili na športnikovo stran. Pravijo, da kdor ni bil športnik, ne ve, kako te potolče, ko izveš, da ti je poškodba preprečila dosego želenega uspeha.