REKORDER

Postal je prvi standup maratonec

ns
19. 4. 2017, 20.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Priljubljeni standup komik bo v 10 dneh pretekel 500 kilometrov in s kolegi komiki nasmejal 30 slovenskih mest.

Tomaž Kos
Pionir domače standup scene Andrej Težak - Tešky pripravlja projekt, ki ga še ni bilo.

Z lahkoto
Andrej Težak - Tešky bo pretekel 500 kilometrov, vendar prijateljev sploh ne skrbi, saj pravijo, da ima kondicijo, ne pije alkohola in ne kadi, tako da bo ta izziv zanj »mala malica«.

Pionir domače standup scene Andrej Težak - Tešky velja za pravega specialista za alternativno komedijo. In zdaj si je komični junak zadal poseben cilj – vneto se namreč pripravlja na športno-zabavni projekt Stand up Maratonec, s katerim bo v 10 dneh pretekel 500 kilometrov in obiskal 30 slovenskih mest, v vsakem pa bo s svojimi kolegi nasmejal občinstvo s standup nastopom.

»Namen projekta je na nov način predstaviti standup komedijo z dobrodelno noto, saj bo celoten izkupiček ultraizziva Stand up Maratonec namenjen projektu Botrstvo. Le ta izboljšuje kakovost življenja otrok in mladostnikov, ki so zaradi materialne, socialne, zdravstvene ali družinske stiske ogroženi, prikrajšani ali socialno izločeni,« je povedal Tešky, ki se s tekom vsak dan pripravlja na veliki maraton. »Seveda je naporno, ampak končni rezultat bo odtehtal svoje,« je še dodal nasmejani komik, ki bo svoj zabavni maraton začel v Mariboru.