Odločitev družine

Cohen pokopan, še preden je svet izvedel, da je umrl

J.P./STA
12. 11. 2016, 09.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Kanadskega legendarnega pevca Leonarda Cohena, ki je umrl že v ponedeljek, so pokopali tri dni kasneje, so sporočilo lokalne judovske skupnosti povzeli mediji. Družina se je odločila, da vest o njegovi smrti z javnostjo deli po pogrebni slovesnosti.

Profimedia
Cohen je umrl v 83. letu.

Na zadnjem Cohenovem slovesu je bilo mogoče slišati tudi pesmi z njegovega zadnjega albuma You want it Darker, ki je izšel oktobra.

Cohena so v četrtek pokopali na judovskem pokopališču v Montrealu. V skladu z njegovo željo so ga pokopali zraven staršev in starih staršev. Pogreb je potekal v ožjem družinskem in prijateljskem krogu.

Skoraj 50-letna kariera

Cohen je umrl v 83. letu. V svoji karieri, ki je trajala skoraj 50 let, je izdal 14 studijskih in osem albumov s posnetki v živo, vseskozi pa je pisal tudi poezijo. Zaslovel je zaradi svoje glasbe, čeprav je nekoč povedal, da se je z njo začel resneje ukvarjati, ker s pesmimi ni mogel preživeti.

Skupno je izdal več kot 12 romanov in pesniških zbirk, v glasbi pa je nanizal vrsto uspešnic, poleg Suzanne tudi So Long, Marianne, Dance Me To The End Of Love, I'm Your Man in Hallelujah.