Pošalil se je iz Camille

Kralj Karel britance navdušil s svojim humorjem

S.Č.
4. 4. 2024, 08.40
Posodobljeno: 4. 4. 2024, 09.16
Deli članek:

V obdobju, ko se britanska kraljeva družina sooča z izzivi zaradi zdravstvenih preizkušenj, ki sta jih doživela kralj Karel III. in valižanska princesa Kate Middleton, je monarh neomajno pokazal, da humor ostaja ena izmed njegovih ključnih vrlin.

Profimedia
Kralj Karel se je pošalil na račun Camille.

Na javnem dogodku, kjer so se kraljevi člani zbrali ob velikonočnih praznovanjih, je kralj Karel z lahkotnostjo in humorjem osvetlil trenutke, ki so za mnoge zaskrbljujoči.

Srečanje z oboževalci pred cerkvijo so spremljali prizori, ki so v britansko javnost vnesli val svežine. Kljub očitnim znakom bolezni kralj ostaja pozitiven, njegova interakcija, polna vedrine in humorja, pa je postala svetel primer, kako družina kljub težkim preizkušnjam ohranja pozitiven pogled na življenje. 

Pošalil se je na račun psičke Camille in njegove soproge

Posebej odmevna je bila anekdota, ki jo je kralj Karel delil z navzočimi, ko je v šali komentiral ime psičke ene izmed obiskovalk. Ta nosi isto ime kot njegova soproga Camilla. Njegov odgovor: "Jaz bi nabavil še eno" je na lahkoten način namignil, da psička nima več veliko let pred seboj. Vidno je, da kraljica Camilla še kako dobro pozna kraljev humor, zato je odgovor sprejela s precejšnjo mero smeha.

Tako Judi James, strokovnjakinja za govorico telesa, kot širša javnost, so bili priča kraljevemu značaju, ki kljub težkim časom izžareva vedrino in optimizem. Te lastnosti so se pokazale kot ključne v obdobju, ko se kraljeva družina sooča z izzivi, ki zahtevajo trdnost, stabilnost in zmožnost vzpostavljanja globlje povezave z ljudmi. Znova so dokazali, kako močni so kljub težkim zdravstvenim težavam.