Na Hrvaškem

29-letnica mrtvega otroka odvrgla med odpadke, grozi ji dve leti zapora

D.K.
4. 4. 2024, 08.13
Posodobljeno: 4. 4. 2024, 08.14
Deli članek:

Na Hrvaškem so na državno tožilstvo vložili obtožnico zoper 29-letnico, ki jo obtožujejo, da je mrtvorojenega otroka skrila med odpadke.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

"Obtoženec je na neugotovljeni dan od decembra 2022 do 20. januarja 2023 na območju enega kraja Krapinsko-zagorske županije storil kaznivo dejanje, skril truplo," piše v obtožnici.

Kot neuradno poroča Danica.hr, gre za boleč primer, ko so na zasebnem zemljišču pri Đurmancu med gradbenimi odpadki našli truplo novorojenčka z delom odeje. Izkazalo se je, da se je otrok rodil mrtev, mati pa ga je nato odvrgla.

"Kdor neupravičeno izkoplje, odnese, poškoduje, uniči, skrije ali premakne truplo, plod, del trupla ali pepel pokojne osebe ali kdor telo oskruni, se kaznuje z zaporom do dveh let," določa kazenski zakonik za kaznivo dejanje, za katerega tožilci obtožujejo mamo pokojnega novorojenčka.

Truplo so našli 29. januarja lani pri Đurmancu v Zagorju in ugotovili, da je mati storila kaznivo dejanje. "Zoper osumljene je bila podana kazenska ovadba na državno pravobranilstvo v Zlatarju. Zaradi zaščite in dobrobiti družine več podrobnosti preiskave in kriminalistične preiskave ne moremo posredovati", so takrat sporočili zagorski policisti.