"Dala bi eno okoli ušes!"

Tudi tej znani Slovenki ukradli identiteto

S.Č.
22. 1. 2024, 15.28
Posodobljeno: 22. 1. 2024, 15.30
Deli članek:

Saša Lendero je svoje številne spletne prijatelje opozorila na tovrstne prevare in prosila za pomoč.

FB
Ta incident ni osamljen v slovenskem prostoru.

V zadnjem valu spletnih prevar se je znašla tudi simpatična slovenska pevka Saša Lendero. Postala je tarča nepridipravov, ki so ukradli njeno identiteto na družbenih omrežjih.

Na svojem uradnem Facebook profilu je Saša delila fotografijo lažnega profila, ki ga je nekdo ustvaril v njenem imenu. Ob tem je izrazila svoje ogorčenje: "Zdajle bi pa nekomu z veseljem pripeljala eno okrog ušes! Ponovno se soočam s krajo identitete na Facebooku… Opozarjam vas na goljufijo. Prosim, nikakor ne nasedite povabilu in na noben način ne pošiljajte nobenih svojih podatkov."

Pevka je svoje oboževalce tudi pozvala, naj prijavijo lažni profil z imenom "sasa lenderro" in se jim zahvalila za vnaprej za vso pomoč pri reševanju te neprijetne situacije. Številni sledilci so že reagirali in prijavili lažni profil, kar je pevki zagotovilo vsaj nekaj tolažbe.

Ostanimo previdni in se izogibajmo deljenja podatkov

Ta incident ni osamljen v slovenskem prostoru, saj se s podobnimi težavami soočajo tudi drugi znani obrazi, kot je Sašin bivši soprog Miha Hercog. Tudi on je nedavno opozoril svoje sledilce na lažne profile, ki so se izdajali za njega na družbenih omrežjih. Nekdo je šel celo tako daleč, da se je pretvarjal, da je Miha Hercog in poskušal komunicirati z uporabniki.

Saša Lendero in drugi znani obrazi so tako postali tarča spletnih prevarantov, ki se poslužujejo kraje identitete na družbenih omrežjih. Njihova opozorila so pomembna opozorila za vse, da ostanemo previdni in se izogibamo deljenju osebnih podatkov s sumljivimi profili na spletu.